Padelhallen ser ut att stänga: "Inget hopp om att det lever kvar"

Vid månadsskiftet april/maj löper hyreskontraktet för Mathias Westerling och Niclas Samuelsson ut. Under flera år har duon, under namnet Padelfour, drivit padelverksamhet i lokalerna som ägs av Eklunds Fastighetscenter. Nu ser det ut som att det inte blir något fortsatt lir i hallen.

Mathias Westerling (t.h) har inget om att det kommer fortsätta spelas padel i lokalerna vid Ceos.

Mathias Westerling (t.h) har inget om att det kommer fortsätta spelas padel i lokalerna vid Ceos.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2024-04-08 17:47

Nyheten i korthet

  • Mathias Westerling och Niclas Samuelsson, som driver padelhallen Padelfour i Vimmerby, kommer att lämna hallen när deras hyreskontrakt löper ut i slutet av april/maj.
  • Det är osäkert om någon kommer att ta över padelverksamheten, men Westerling uttrycker att det "lutar åt att hallen stänger helt".
  • Detta kan bli en förlust för Vimmerbyborna, som har haft möjlighet att spela padel året runt i hallen sedan den öppnade 2019.

Våren 2019 öppnades dörrarna till den nya padelhallen på Ceosområdet. Idrottsprofilerna Mathias Westerling och Niclas Samuelsson stod bakom satsningen, som innebar att padelsporten kom till stan.

Efter succéstarten har Vimmerbyborna året om kunnat springa sig svettiga efter de neongula bollarna i lokalerna. Det kommer snart förändras.

I början av februari meddelade nämligen duon att de i samband med att hyresavtalet löper ut i månadsskiftet april/maj kommer lämna hallen.

Därefter har det varit oklart om någon kommer ta över padelverksamheten eller om banorna försvinner.

När Vimmerby Tidning förra veckan pratade med ägaren Michael Eklund, på Eklunds fastighetsscenter, sa han så här om situationen:

– Vi har inget klart än. Mattias och Niclas har kontrakt månaden ut och om det blir så att vi ska riva ut eller att någon tar över får vi helt enkelt avvakta och se. Men det är lite bråda veckor för dem nu.

Eklund var då fortsatt optimistisk kring fortsatt spel i lokalen.

– De äger banorna och allting sådant och vi har bara själva lokalen, men vi hoppas att det ska kunna fortsätta vara padel där.

Men när vi når Mathias Westerling under måndagseftermiddagen ser det inte lika ljust ut.

– Det har kommit några förfrågningar, men inget seriöst ännu vad jag vet om. Det lutar åt att hallen stänger helt.

Hur känns det?

– Tråkigt såklart. Jag spelar själv mycket padel där och har haft många roliga stunder. Samtidigt är det inte ont om padelbanor häromkring, så på det sättet kanske det är ganska sunt och bra för dem som finns kvar.

Det återstår fortfarande några veckor innan avtalet löper ut, ni är inte hoppfulla om att det kan dyka upp någon intressent innan dess?

– Nej, vi har inget hopp om att det lever vidare.

Och därmed kommer banorna behöva plockas bort, på något sätt. Hur det kommer ske rent praktiskt är i dagsläget ovisst.

Det är med blandade känslor som det slutgiltiga datumet närmar sig.

– Det har varit fantastiskt. Självklart känns det vemodigt, men det har varit en så trevlig och rolig tid i både mitt och Niclas liv. Sen kommer det till en punkt där man inte vill lägga ned den tid som krävs, och där är vi nu. När hyresavtalet var på väg att löpa ut kände vi att det var ett lämpligt tillfälle, säger Mathias Westerling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om