Frida har tagit ut första landslagstruppen

Förra helgen genomförde Frida Sethsson sitt första läger med det Isländska bowlinglandslaget. "Det var givande att få träffa hela truppen och lära känna dem som både spelare och personer. Nu vet jag mer vilka bitar vi ska fokusera på framöver", säger hon.

Mattias Möller och Frida Sethsson leder Islands landslag i bowling.

Mattias Möller och Frida Sethsson leder Islands landslag i bowling.

Foto: Privat

Bowling2022-04-29 09:00

I mitten av mars blev det klart att Vimmerbytjejen Frida Sethsson fick en roll i Islands landslag. Hon är assistent till barndomsvännen Mattias Möller som antog uppdraget som förbundskapten.

Förra veckan var hon på plats på Island för ett uttagningsläger med spelarna i landslaget.

– Det var elva spelare som fick chansen att visa upp sig och vi har nu tagit ut sex av dem till EM i Helsingfors som avgörs i början av juni. Det var nyttigt att få se alla spela och lära känna dem bättre som personer.

Hur går jobbet vidare fram tills dess?

– Vi kommer att ses digitalt framöver. Jag ska ha möten med varje enskild spelare och prata mer om vad de förväntar sig av vårt ledarskap. Det jag främst vill införa är en bättre struktur. Spelarna ska ha klart för sig vilka krav som gäller och fokusera på sina förberedelser inför mästerskapet.

Med på resan till Island var även Sveriges nuvarande förbundskapten Robert Andersson. 

– Han har jobbat med bowlingen på Island de senaste 15 åren och är extremt kunnig och erfaren. Vi fick möjlighet att ta del av hans kunskaper. Det fanns mycket som vi kan ta med oss, även om han var noga med att vi ska sätta vår egen prägel på laget också.

När det kommer till den egna bowlingkarriären som spelare är Frida inställd på att spela vidare i Vimmerby kommande säsong.

– Under våren kände jag hur roligt det var att spela igen och att bowlingen är en så stor del av min identitet. Därför kommer jag säkerligen fortsätta spela nästa säsong. Inte minst för att vara en förebild för de många unga spelarna som är på väg att etablera sig i laget. Dessutom är det nyttigt att vara aktiv själv om min roll som ledare för Island skulle få en fortsättning efter EM.

Säsongen är heller inte helt över för hennes egen del. Tidigare i vinter anslöt hon till BK Höglands lag i damernas Elitserie. De ska spela SM-slutspel i Nyköping i slutet av maj.

– Spader Dam vann elitserien så jag antar att de väljer att möta fyran BK Eva i sin semifinal. Det innebär att vi i Högland ställs mot Team X-Calibur. Det kommer bli tufft, men i en slutspelsmatch kan vad som helst hända när det står så mycket på spel. Det är kul att få chansen att vara med och slåss om medaljer igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!