Arrangörens beröm till publiken: "Det är beundransvärt"

Årets upplaga av Semesterracet blev den motorfest som arrangören Vimmerby MS hade hoppats på. "Det har verkligen rullat på är känslan", säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson när hon summerar veckan.

Tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson är överlag väldigt nöjd när hon summerar årets upplaga av Semesterracet.

Tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson är överlag väldigt nöjd när hon summerar årets upplaga av Semesterracet.

Foto: Magnus Strömsten

Folkrace2024-07-15 08:00

Det enda stora smolket i glädjebägaren för arrangören var efterspelet till juniorklassens final i fredags. Där firades hemmahoppet Ludvig Fransson som etta i mål, för att sedan diskas en och en halv timme senare.

– Det är förstås jättetråkigt när sådant händer. Vi hade en ännu värre situation för två år sedan då både herr- och damfinalen påverkades av protester. Samtidigt måste man ha respekt för det regelverk som finns och följa det.

Lördagens avslutande tävlingar påverkades också en hel del av regnoväder. Det ställde till det både för aktiva och publik.

– Det blir väldigt chansartat att köra i sådana förhållanden, men det är lika för alla och vi klarade det utan större incidenter. Samtidigt måste jag passa på att berömma både publik och funktionärer som härdade ut i blötan. Det är beundransvärt. När vi hade vårt slutmöte med alla i tävlingsledningen så kom vi fram till att alla var nöjda med hur det rullat på under veckan.

På tal om publik. Har ni koll på hur många åskådare som ni hade i veckan?

– Nej jag har inte fått de exakta siffrorna. Jag vet att det var mellan 5500 och 6500 per dag i början på veckan. Sedan är känslan att det ökade på finaldagarna.

Semesterracet är en viktig intäktskälla för Vimmerby MS som förening. En stor del av pengarna som klubben får in kommer via anbud som läggs på bilarna efter varje avslutad tävlingsdag.

Var det fler eller färre anbud i år?

– Det var ett nytt regelverk kring anbudsförfarandet i år så det är väldigt svårt att jämföra med hur det varit tidigare år. Generellt sett tror jag ändå att vi ska vara nöjda med utfallet. Men vi får se hur det ser ut på kommande större tävlingar runt om i landet framöver. Först då har vi siffror att jämföra med.

En intäktskälla som blev överraskande stor för klubben var de 50/50-lotterier som anordnades varje tävlingsdag. Summan på den drog iväg rejält framförallt på lördagen.

– Det omsatte över 200 000 på den sista finaldagen. Hälften gick till klubben och hälften till vinsten. På lördagen fick vi dela upp det så två vinnare fick drygt 50 000 kronor var och en tredje vinnare fick en bra slant också. För i den här typen av lotteri finns det tydligen en maximal summa per person. Men det är ju roligt att fler får vara med och dela samtidigt som klubben får in fina pengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!