Avslutade karriären – nu gör Polder comeback igen

Målvaktshandskarna lades egentligen på hyllan förra året. Men nu får han plocka tillbaka dem. Tom Polder gör comeback i Gullringens GoIF igen. "Det är mest för att hålla igång", säger målvakten.

Tom Polder gör comeback i Gullringens GoIF.

Tom Polder gör comeback i Gullringens GoIF.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-11-14 16:23

Motivationsbrist, tidsbrist och en fingerskada. Det var anledningarna till att Tom Polder valde att avsluta sin fotbollskarriär för drygt två år sedan.

2021 gjorde han trots det comeback, men slutade definitivt efter den säsongen... Trodde han.

Nu är suget tillbaka – igen.

– Det är väl ingen jättesatsning, men jag känner att jag vill ha något annat att göra om dagarna. Annars blir det bara att sitta och köra lastbil, komma hem och sen sova, säger 33-årige Tom Polder och skrattar.

Han fortsätter:

– Jag har ingen motivation för att satsa rejält, utan det är mest allt runt om fotbollen som man har saknat. Att hänga i omklädningsrummet och snacka med grabbarna.

Polder är fostrad i Åtvidaberg, där karriären sedan fortsatte ett par säsonger i Vimmerby IF innan det blev Gullringens GoIF. Nu blir det alltså comeback i Gullringen, där han också bor.

– Jag pratade med Ola (Lindblom) och Patrik (Wärnehall) innan jag bestämde mig. Det ska bli roligt att komma ner och lattja lite igen.

Gullringen slutade trea i division 4 förra året men satsar för att ta sig upp i seriesystemet. Under hösten har man bland annat gjort klart med Rasmus Bexell och Martin Höglind Stridell, som återvänder från Kisa BK.

– Det är också lite därför jag väljer att komma tillbaka. Det kan bli rätt gött gnabb i omklädningsrummet, säger Tom Polder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!