BK Bostons framtid högst osäker: "Blivit dränerade"

BK Boston bildades för mindre än fem år sedan. Nu finns det en risk att man tvingas lägga ned verksamheten. "Det är tufft att driva en förening", säger Pelle Strömsten, som funnits med i och runt klubben sedan starten.

Eric Lindström är en av alla de Bostonspelarna som flyttat från Vimmerby. Nu kan klubben försvinna.

Eric Lindström är en av alla de Bostonspelarna som flyttat från Vimmerby. Nu kan klubben försvinna.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-05 16:37

Efter en mindre lyckad säsong i år åkte BK Boston ur division 5 och det står även klart att tränaren Robin Olsson lämnar klubben. Nu är det osäkert om BKB ens får ihop något lag till nästa säsong. 

– Att vi åkte ur var väl ganska väntat med tanke på hur mycket folk vi tappat under säsongen, säger BK Bostons Pelle Strömsten.

Han fortsätter:

– Vi har blivit dränerade på en massa spelare som flyttat till andra städer.

Hur går ni vidare nu?

– Vi ska göra en inventering för att se vilka som kan vara med nästa säsong. Det blir i samband med årsmötet någon gång i november, skulle jag tro. Men man kan inte bygga ett lag när flera av spelarna inte bor på orten. Vi har 30 registrerade spelare där 15 av dem bor någon annanstans än här. Dock har jag redan nu hört om spelare som vill komma till klubben, utan att nämna några namn. 

Pelle Strömsten kommer också att flytta och lämnar därmed alla uppdrag inom föreningen. 

– Jag kanske kan hjälpa till med lite sponsorer och så om det behövs.

Hur hade det känts för dig om BK Boston försvinner?

– Jag är lite kluven. Det är tufft att driva en förening och alla har inte en Göran Svensson (lagledare i Djursdala SK) i föreningen, som är en eldsjäl och ställer upp. Sen tycker jag att det behövs ett lag i femman eller sexan i Vimmerby, eftersom alla kanske inte har möjlighet att ta sig ut till exempelvis Djursdala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!