Bullerby Cup levererade – i år igen: "En fröjd att uppleva"

När krutröken lagt sig och lagen lämnat Ceosvallen satte vi oss ned med cupgeneralen David Lindgren, för att sammanfatta årets fotbollsfest i Vimmerby. Det verkar sannerligen som att det väloljade Bullerby Cup-maskineriet levererade ännu en gång. "Det är en fantastiskt grupp människor som jobbar med det här".

En del av gänget bakom Bullerby Cup. Från vänster: Niklas Johansson, Daniel Gustafsson, David Lindgren, Elisabet Johansson, Linda Carlsson, Pernilla Fröberg, Lotta Gustavsson och Tomas Gustavsson.

En del av gänget bakom Bullerby Cup. Från vänster: Niklas Johansson, Daniel Gustafsson, David Lindgren, Elisabet Johansson, Linda Carlsson, Pernilla Fröberg, Lotta Gustavsson och Tomas Gustavsson.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-07-28 15:08

Vi haffar tag i David Lindgren när han, tillsammans med en drös funktionärer och olika ungdomslags föräldrar och spelare, "stänger ned" Bullerby Cup 2024. 

Efter att han sprungit iväg för att lämna ifrån sig en borrmaskin sätter vi oss ned på bänken jämte omklädningsrummen, i den gassande solen, och kan påbörja samtalet. 

Hur är den spontana känslan nu när det precis är över, efter ett par intensiva dagar?

– Att det har gått väldigt bra. Vi har haft nöjda gäster och förutsättningarna för att skapa en lyckad cup har funnits. Vi fick bra planer, vädret har varit toppen och återigen har våra funktionärer ställt upp. Det är alltifrån ledningsgruppen som jobbar med det här året om till alla de som tillkommer under cupdagarna. Även om det varit intensivt har det varit en fröjd att få vara med och uppleva det.

Hur många funktionärer är det som engagerar sig i cupen?

– Jag brukar räkna till cirka 650. Men i år, när vi haft tillgång till Storebro IF:s funktionärsskara som gjort ett kanonjobb, har det varit över 700 som jobbat med cupen dessa dagar, förklarar Lindgren.

Det är en sammansvetsad kärna som utgör stommen i Bullerby Cup-apparaten. Lindgren utdelar stora lovord till gänget som gör detta möjligt.

– Det är en fantastisk grupp. Jag är ganska sent in, det finns de som jobbat mycket längre med det här. Men att det var såpass bra organiserat insåg jag snabbt. Folk vet vad man ska göra och saker bara kuggar i. Det har bytts ut ovärderliga huvudfunktionärer under åren, men ändå finns det nya som är beredda att ta över.

Enligt cupgeneralen har det i princip enbart varit glada tillrop hittills från besökarna som tagit sig till Vimmerby för årets cup. 

– Jag har inte hunnit sätta mig och kolla, men det brukar snabbt komma in spontana reflektioner via mejl och telefon. I sekretariatet har det varit idel positiva saker som framförts.

Efter en match i P11-klassen som Sporten bevakade fick en ledare till ett lag från Östergötland en tillrättavisning av Lindgren och domarbasen Alexander Lagerström på grund av hans agerande mot domaren efter slutsignalen. Efter att ledaren bett om ursäkt till domaren blev det inga ytterligare disciplinära åtgärder. 

Utöver det ska inga särskilda incidenter inträffat. 

– Det har gjort att det flutit på under och efter matcherna. Det tyder på att det i huvudsak varit många duktiga ungdomsledare här.

Finns det någon område som kan förbättras?

– Nej, det kan jag inte säga på rak arm. Vi visste inte hur det skulle bli att ha både en spelplats och camping i Storebro. Men vi har fått ett första kvitto på att det går hur bra som helst. Att byta ut Vimarvallen mot Bruksvallen var ett ganska stort steg. Annars är det inget som poppar upp i huvudet.

Har du någon uppfattning om det ekonomiska resultatet?

– Det brukar klarna hyfsat fort. Även om vi har gått upp till 218 lag skiljer det inte så mycket i antalet deltagare. Det är många lag som kommer med lite färre spelare, vilket jag har förståelse för, att alla ska få mycket speltid. Men vädret har varit med oss, så kioskerna har gått bra. Jag tror vi kommer kunna nå ett liknande resultat som i fjol, säger Lindgren utan att nämna några konkreta siffror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!