Matilda om målvaktdebuten: "Nervöst innan"

Vimmerby IF stod utan målvakt inför lördagens match borta mot Boren. Då fick Matilda Älvehag frågan om hon kunde tänka sig att hoppa in. "Jag hade aldrig stått i mål tidigare så det var nervöst innan, men det kändes ändå givet att ställa upp", säger hon.

Matilda Älvehag.

Matilda Älvehag.

Foto: TT/Privat

Fotboll2023-08-28 16:00

Ordinarie målvakten Pernilla Marelius var sjuk. Allis Nilsson har nyligen flyttat från Vimmerby för studier. Ida Nyman var skadad och fjärde alternativet Ida Klintborg var också sjuk.

– Det var verkligen kris på målvaktsfronten inför matchen mot Boren i lördags. Vi hade inget annat val än att fråga någon av utespelarna. Matilda har bra blick för spelet och har längden för att stå i mål. All heder åt henne för att hon ställde upp, säger Patrica Pöder i ledarstaben.

För Matilda kom uppdraget som en överraskning.

– Jag blev kallad till matchen, men det var först på samlingen som jag fick veta att jag skulle vara målvakt. Jag fick prova ut ett par målvaktshandskar innan vi åkte. Visst var det nervöst innan, men det släppte under matchen.

Hur var det att spela?

– Som tur var hade Boren inte så mycket chanser. Backarna gjorde också ett bra jobb och hjälpte mig mycket. 

Patricia Pöder var imponerad av Matildas insats.

– Hon tog för sig och var ute och boxade bort bollar. Vi släppte in ett mål. Där räddade hon ett skott först, men Boren kunde göra mål på returen. Jag är imponerad av hennes insats.

Är det läge att sadla om till målvakt?

– Nej, jag hoppas att det här var en engångsgrej. Men det var kul att prova, säger Matilda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!