Detaljen som kan tala för RIF: "Det är lite ovant"

Rimforsa mot Vimmerby. Två lag med helt olika inledningar på seriespelet. Kan naturgräset på Åsundavallen ändå vara en fördel för RIF? "Det är kanske den lilla fördelen vi har", säger tränaren Johnny Malmgren.

Ska Nathalie Johansson slå till igen på söndag?

Ska Nathalie Johansson slå till igen på söndag?

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-05-07 12:00

Tittar vi till tabellen i damernas division 2, så talar det mesta för Vimmerby IF i söndagens match mot Rimforsa IF. 

VIF snittar mer än fyra gjorda mål per match hittills och har vunnit tre av sina fyra inledande matcher. RIF har däremot bara gjort ett mål den här säsongen och plockat noll poäng.

Mikael Rinaldo, tränare för Vimmerby, är dock tydlig:

– Vi får inte hålla på och kolla tabellen och deras resultat. Jag brukar säga att ju fler förluster, desto närmare en vinst är man. Vi måste göra jobbet, menar han.

Johnny Malmgren, som tränar Rimforsa, är också inne på att hans lag enbart ska fokusera på sitt.

– Vår egen prestation är i fokus. Vi pratar inte om motståndarna, även om man kanske får anpassa sig sen när matchen är igång. 

Vad blir viktigt för er?

– Hur vi ska bete oss och hur vi behandlar bollen. Jag har förstått att Vimmerby har en del spetskvalitet, så vi vill se till att de inte får dominera matchen. 

Mikael Rinaldo svarar så här på samma fråga:

– Göra jobbet, helt klart. Gör vi jobbet så borde det inte vara någon fara på taket. 

Söndagens match spelas på Åsundavallens naturgräs.

Är det en nackdel för er?

– Det blir lite ovant och vi kanske får köra lite mer med boll på uppvärmningen. Men vi ska klara av det ändå. 

VIF kommer med exakt samma lag som slog Hjulsbro med hela 6–0 senast. 

– Vi har haft lite stök med sjukdomar under veckan men alla ska vara tillbaka. Det är bara Mia Anspach som fortfarande är borta med knäproblem.

Hos Rimforsa saknas viktiga Moa Creutz. Man kan även räkna bort Hanna Hellström, som är gravid och som inte kommer spela något i år.

– Hanna är kanske seriens bästa forward, så det är klart att det är någon vi hade haft nytta av annars, menar Johnny Malmgren.

RIF:s preliminära trupp: Maja Bjerkinger, Julia Archibald, Evelina Isik, Emilia Isik, Amanda Törngren, Saga Borg, Klara Borg, Alma Lönning, Linnea Åsberg, Ea Wessén, Lina Nilsson, Selma Palmkvist, Wilma Nehr och Joyrein Avergas.

VIF:s preliminära trupp: Allin Nilsson, Ida Nyman, Svea Backstad, Julia Rosin, Elin Lindquist, Greta Koponen, Minea Snickars, Frida Pöder, Molly Levin, Kujtese Rexha, Saga Stejdahl, Stina Kägu Bragsjö, Nathalie Johansson, Jessie Eriksson, Agnes Karlsson och Tyra Andersson.

* Vimmerby Tidning sänder söndagens match mellan RIF och VIF, med start kl 16:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!