Måldrottningen har saknats – här är förklaringen

Rimforsa IF:s måldrottning Hanna Hellström har missat säsongsinledningen. Nu står det klart att det inte kommer bli något spel alls i år. "Jag är gravid, så jag har inte så mycket till val", säger hon med ett skratt.

Hanna Hellström kommer inte att spela någon fotboll i år.

Hanna Hellström kommer inte att spela någon fotboll i år.

Foto: Joy Schuiling

Fotboll2022-05-06 13:00

När Rimforsa IF tog klivet upp i division 2 inför i år var det många som trodde att nykomlingen skulle få det tufft, särskilt eftersom mer än hälften av lagen åker ur

Fyra matcher in i serien står RIF på noll pinnar och ett gjort mål framåt. Att man saknar sin stjärna Hanna Hellström är tydligt. Hon har inte kunnat vara med i någon av matcherna – och kommer inte finnas med framöver heller. Hanna och hennes man Mattias väntar sitt andra barn.

– Jag har fått hålla det hemligt i ganska många veckor, så det har varit lite jobbigt. Jag fejkade till och med min gamla skada i början, haha. 

"HG" fortsätter:

– Matchen mot LiU i cupen var min sista, utan att laget visste om det. Men jag var väldigt sugen på en ordentlig säsong, speciellt nu när det blev dubbelmöten. Jag kände mig också i hyfsad form och det var spännande med en ny tränare och många unga spelare. Det hade varit väldigt roligt att spela. 

31-åringen stänger inte dörren för spel i RIF-tröjan nästa säsong.

– Jag vågar inte säga något, men det kommer bli tuffare att få ihop livet med två barn istället för ett. Så jag har ingen aning om jag kommer spela något mer eller inte. Samtidigt vill jag inte stänga några dörrar, eftersom jag vet hur roligt det är med fotboll. Barnet är beräknat att komma i oktober, så visst hade jag kunnat komma tillbaka lagom till nästa vår.

* Vimmerby Tidning sänder söndagens match mellan Rimforsa IF och Vimmerby IF i division 2. Sändningen startar klockan 16:50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!