Fokus på fel saker kunde straffat sig: "Alla steppar upp"

Vimmerby IF var illa ute hemma mot bottenlaget Falköping vid underläge 0–2 i halvtid. En snabb vändning i andra bäddade för seger med 4–2. "Vi lade fokus på fel saker i första, men i andra steppade vi upp rejält", sa VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Namoi Gunder kramas om efter 3-2-målet.

Fotboll2024-06-29 14:47

Vimmerbydamerna hade tänkt sig att avrunda vårsäsongen med en programenlig seger mot bottenlaget Falköping. Gästerna hade andra planer. En smart slagen hörna i den 4:e minuten resulterade i 0–1. Efter den smällen tog det en stund för VIF att hämta sig, men så småningom vaskade de fram ett par lägen.

Drygt fem minuter från halvtid kom nästa dråpslag. Slarv i VIF-försvaret ledde till 2–0 för gästerna. Tränare Brorsson hade mycket att ändra på i halvtidssnacket.

– Det var en tuff start, men problemet sedan var att vi inte gick in och tog duellerna där ute. Sedan lade vi för stort fokus på domaren och motståndarnas förmåga att dra ut på tiden vid varje spelavbrott. Det gjorde att vi inte fick något flyt i spelet, sa han.

undefined
Falköping ledde med 2-0 i halvtid.

I andra halvlek hittade Vimmerbylaget rätt fokus per omgående och då gick det undan. Inom loppet av sju minuter gjorde de tre mål och vända på steken helt sonika.

Se här:

* 1–2 (52) Frida Pöder fick en fin boll av Naomi Gunder och blev så pass fri i straffområdet att hon kunde peta in reduceringen enkelt.

* 2–2 (56) Nathalie Johansson snappade upp en boll i straffområdet och visade ingen pardon.

* 3–2 (59) Naomi Gunder slog en frispark från distans som snarare var menat som ett inlägg, men med vindens hjälp blev ett perfekt skott.

undefined
Sarah Falkevall satte avgörande 4-2.

Tio minuter senare säkrade Sarah Falkevall segern definitivt med 4–2 som Svea Backstad spelade fram till.

– Alla steppar upp i andra och gör det vi ska. Då går det betydligt enklare, sa Brorsson.

VIF-tränaren kommer att få klara sig utan Nathalie Johansson i laget i höst. Hon är gravid och gjorde sin sista match för säsongen mot Falköping.

– Det är bara att gratulera. Det är jättekul för henne.

Hur påverkar det laget?

– Det är klart att det kommer bli en utmaning att klara sig utan henne. Vi får formera om truppen till hösten.

undefined
Pierre Brorsson var väldigt nöjd med lagets prestation i andra halvlek.

BETYG:

3 Stjärnor: Stina Kägo Bragsjö

Kantspringaren var inblandad i de flesta farligheter som laget skapade. Inte minst på fasta situationer där hennes tillslag och känsla kom väl till pass både vid skott och inlägg.

2 Stjärnor: Svea Backstad

Tar stort ansvar på mittfältet med starkt jobb åt båda håll. Nära att bli målskytt också.

1 Stjärna: Naomi Gunder

Backen var stabil både defensivt och offensivt. Hon satte spiken i kistan med 4–2 som nog snarare var ett inlägg som blev till ett perfekt skott från långdistans.