Goranci om nyförvärvet: "Utvecklingsbar"

Revansch. Det är ledordet i Gullringens GoIF inför lördagens hemmamatch mot Tenhult. "Vi tappade två poäng på ett dråpligt sätt mot Aneby senast", säger Karlo Goranci, spelande tränare.

Karlo Gorancis Gullringen är på jakt efter tre poäng på lördag. Då kan också nyförvärvet Maqbul Daudi göra debut.

Karlo Gorancis Gullringen är på jakt efter tre poäng på lördag. Då kan också nyförvärvet Maqbul Daudi göra debut.

Foto: Magnus Strömsten/Gullringens GoIF

Fotboll2022-06-03 18:00

Det händer en del i Gullringens GoIF. Förra veckan värvade man yttermittfältaren Deart Agushi. Den här veckan presenterades den 19-åriga ytterbacken Maqbul Daudi, som närmast kommer från spel i Linköping City.

Karlo Goranci, spelande tränare i GGoIF, berättar om den nye spelaren.

– Han har snabbheten som sin främsta egenskap och har också ganska bra teknik. Det är en utvecklingsbar spelare som verkligen vill lära sig.

Därmed har det polska spåret, som Sporten tidigare rapporterat om, svalnat. 

– Eftersom vi fått in Doumbia (Ibrahim), Deart och "Mac" (Maqbul Daudi) så är vi inte i lika stort behov av dem. Det är inte så aktuellt i nuläget.

Gullringen fick med sig en poäng från bortamatchen mot Aneby senast (1–1). Det kunde mycket väl ha blivit tre poäng. 

– Ja, vi tappade två poäng på ett dråpligt sätt i slutsekunderna. Nu är vi revanschsugna och måste vinna och vi vill hänga med i toppen, menar Goranci. 

I lördagens hemmamatch mot Tenhult får han och laget klara sig utan Ola Lindblom (skadad), Deart Agushi (skadad) och Jesper Wärnehall (avstängd). Det är inte helt otänkbart att nyförvärvet Daudi därför får gå in från start direkt i debuten.

Vad vill du se av ditt lag?

– Att vi vinner, helt enkelt. Vi går in i väldigt avgörande veckor med match mot både Vimmerby och Tranås efter Tenhult, så det gäller att vinna om vi ska vara med och slåss. Det är viktigt att vi klarar av pressen på oss själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!