Tarabeih redo för stordåd i nyckelmatchen: "Revanschsugen"

Efter att ha drabbats av en blodpropp i vaden i somras är Ahmed Tarabeih nu med och konkurrerar om en startplats i Vimmerby IF igen. Han vill gå in och göra skillnad i nyckelmatchen hemma mot Hjulsbro på lördagen. "Det har tagit ett par veckor för mig att få tillbaka konditionen, men nu är jag redo för mer spel", säger han.

Ahmed Tarabeih är redo för att spela mer igen när Vimmerby tar emot Hjulsbro hemma på lördag.

Ahmed Tarabeih är redo för att spela mer igen när Vimmerby tar emot Hjulsbro hemma på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-06 12:30

22-åringen har varit en av lagets främsta spelare de senaste säsongerna, men har inte alls fått ut hela sin potential i år. Ett mål på elva matcher har det blivit.

Men det finns en förklaring.

– Under våren var jag sjuk och åkte på en bristning i baksida lår. Den stora smällen kom under sommaruppehållet då jag drabbades av en blodpropp i benet. Det slutade med att jag blev inlagd på sjukhus i fyra dagar och då mådde jag inte alls bra och hade väldigt ont. Det släppte till slut, men sedan tog det ett par veckor innan jag kunde komma igång och träna, säger Tarabeih som jobbat sig tillbaka gradvis och kunnat göra kortare inhopp i de tre senaste matcherna.

Hur är läget med dig nu?

– Jag känner mig betydligt bättre. Flåset börjar komma tillbaka så jag orkar spela mer.

VIF-tränaren Fredrik Falkevall gläds åt att Tarabeih är tillgänglig igen, men vill skynda långsamt.

– Det har sett bra ut när Ahmed har hoppat in i de senaste matcherna. Han fick lite känning i benet som han haft problem med vid något tillfälle och sådant måste man vara lite uppmärksam på. Men det är inget fel på honom egentligen utan han kommer att få steppa upp och få mer speltid successivt. 

Vad betyder det att få in honom i laget?

– Ahmed är en spelare som kan gå in och göra skillnad. Det blir en injektion för laget att få in en spelartyp som kan göra det oväntade. Det betyder mycket.

undefined
Simon Larsson har tränat på bra under veckan, men är inte redo för spel riktigt än ser det ut som.
undefined
Anton Ljungberg är tillbaka i lätt träning efter att ha missat hela säsongen.

På torsdagens träning deltog även Simon Larsson, som har missat hela höstsäsongen på grund av skada, och Anton Ljungberg som ådrog sig en korsbandsskada i slutet av förra säsongen.

Vad är statusen på dem?

– Simon går stadigt framåt, men är troligtvis inte redo för något spel i helgen. Anton har precis kommit igång och träna lite lätt, men är inte aktuell för spel den här säsongen. Han behöver tid för att träna upp sig.

Vimmerbylaget har en ytterst viktig match mot Hjulsbro hemma på lördagen. Med fem omgångar kvar är VIF fyra i tabellen på 33 poäng. Myresjö/Vetlanda är trea på 34 poäng och Nässjö innehar andraplatsen som betyder kval uppåt på 35 poäng.

Lägg därtill att VIF har gruvlig revansch att utkräva mot just Hjulsbro i och med att de förlorade med hela 4–0 när lagen möttes på vårsäsongen.

– Det är en väldigt viktig match som vi måste vinna om vi ska haka på i toppen. Så är det bara, säger Tarabeih som var med på planen när de mötte Hjulsbro senast.

– Hjulsbro var väldigt bra då, men har tappat sedan dess. Nu har vi hemmaplan och ska visa att vi är bättre än så. Det är bara revansch som gäller.

Den där förlusten med 4–0 mot Hjulsbro har varit en nagel i ögat för tränare Falkevall också.

– Jag tycker att vi har varit med bra och spelat tillräckligt väl för att kunna hävda att vi varit värda poäng i alla matcher den här säsongen, utom just den. Då fick Hjulsbro briljera med sitt passningsspel och snabba omställningar. De gjorde en riktigt bra prestation då samtidigt som vi inte alls kom upp i nivå. Därför hade det varit riktigt skönt om vi kunde vinna nu och ta revansch på dem, säger han.

Fotnot: Matchen mellan Vimmerby IF och Hjulsbro sänds på www.vimmerbytidning.se på lördagen med start 13.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!