Förbundet bekräftar – Storebro hänger kvar

Upplösningen av kvalet till division fem i helgen blev en riktig rysare. Smålands fotbollsförbund bekräftar på måndagen att Storebro IF hänger kvar. "De är näst bästa tvåa och det räcker", säger Mats Larlind.

Storebro klarar sig kvar i femman trots och tack vare förlusten med 2-1 i sista kvalomgången hemma mot Ruda.

Storebro klarar sig kvar i femman trots och tack vare förlusten med 2-1 i sista kvalomgången hemma mot Ruda.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-10-17 11:46

Storebro IF fick anledning att fira trots förlusten med med 2–1 hemma mot Ruda IF i lördags. Resultatet innebar att laget stannade på tre poäng och 6–2 i målskillnad. 

– Det räckte för att bli näst bästa tvåa av de sex kvalgrupperna till division fem, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund.

Bästa tvåa var Lindås/Långasjö som spelade in fyra poäng. Storebros antagonist i kampen om att bli näst bästa tvåa var istället Burseryds IF. De slutade på tre poäng och 8–6 i målskillnad.

Burseryd har chans att hänga kvar beroende på hur det går i kvalet till trean.

Två andra resultat i sista kvalomgången gick också Storebros väg. Sommens AIF:s möte med Norrahammar hemma stod tidigt 2–0. I andra halvlek vände Norrahammar och vann till slut med 3–2.

I mötet mellan Bäckebo GoIF och Mörbylånga GoIF hade Storebro också marginalen på sin sida. Mörbylånga reducerade till 3–2 med kvarten kvar och fick sedan spela med en man mer i slutminuterna efter att Bäckebo fått en spelare utvisad. 3–2 stod sig där också och de båda uddamålsvinsterna blev Storebros lycka.

Hade någon av matcherna slutat oavgjort hade båda lagen i de kvalgrupperna landat på fyra poäng och tagit sig förbi Storebro i rangordningen.

– Det var verkligen en spännande upplösning på kvalspelet i år, säger Mats Larlind till Sporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!