Kaptenen inför ödesmatchen: "Får i stort sett inte hända"

Ödesmatch mot Djursdala på lördag. Den tänker Hultsfreds lagkapten Charlie Olsson inte missa i första taget. "Jag har varit krasslig i veckan, men det ska mycket till för att jag inte ska spela en sådan måstematch", säger han.

Hultsfreds lagkapten Charlie Olsson har varit krasslig i veckan men hoppas ändå att han ska kunna vara med på Dalavallen på lördag då laget spelar en måstematch mot Djursdala.

Hultsfreds lagkapten Charlie Olsson har varit krasslig i veckan men hoppas ändå att han ska kunna vara med på Dalavallen på lördag då laget spelar en måstematch mot Djursdala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-12 11:28

24-åringen är inte bara lagkapten utan jobbar även som verksamhetsansvarig för hela föreningen. De kommande veckorna står väldigt mycket på spel för HFK. Med fyra omgångar kvar av den lokala fotbollsfemman ligger de på negativ kvalplats.

En stark avslutning skulle innebära säkrat kontrakt. I värsta fall kan det dock bli degradering direkt.

Hur ser du på situationen?

– Det är ett tufft läge, men jag gillar ändå att vi har mycket i egna händer. Gör vi vad vi ska och kan så kommer det att lösa sig. Vi måste tänka en match i taget och lördagens möte med Djursdala är ju en måstematch som vi bör ta hem om vi ska slippa kvala. 

När lagen möttes tidigare på säsongen på Knektavallen slutade matchen 3–3 trots att HFK hade ledningen med 3–1 i slutet av första halvlek.

– Det har varit lite samma tendens för oss under stora delar av säsongen. Vi har ofta varit riktigt bra i första, men tappat helt i andra och spelat bort många viktiga poäng. Vi har många unga och orutinerade spelare i laget som knappt hade spelat någon A-lagsfotboll när säsongen började. De har behövt lite tid, men under säsongens gång har många av dem vuxit och tagit stora steg. Det har gjort att vi har presterat bättre på sistone.

Olsson själv har ofta lyfts fram som en av lagets bästa spelare under säsongen. Trots att han dragits med skadeproblem.

– Jag sträckte en baksida lår när vi mötte Djursdala senast och blev borta ett par matcher efter det. Jag känner mig inte helt hundra än och kommer inte bli det förrän efter säsongen när jag kan träna rehab istället för fotboll.

HFK åkte ur fyran förra säsongen och drabbades av en bred spelarflykt. Olsson vill helst inte tänka tanken, men är smärtsamt medveten om vad en ny degradering skulle kunna innebära för klubben.

– Det får i stort sett inte hända. Då hamnar vi i samma situation igen. Då skulle vi få ännu svårare att locka nya spelare och riskera att ännu fler lämnar klubben.

Först får Olsson gå en kamp mot klockan, för att bli kurant till lördagens ödesmatch. Sedan är frågan på vilken position han kommer spela.

– Jag har fått ta ett kliv ned från mittfältet och spelat back en del på senare tid. För mig spelar det ingen roll. Det är upp till tränaren att bedöma vad han tror är bäst för laget. Jag kommer att gå ut och göra mitt jobb oavsett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!