Flera tidigare VIF-spelare möter sitt gamla lag i derby

Det vankas hett fotbollsderby måndag kväll. Västerviks FF mot Vimmerby IF. Det finns många kopplingar mellan lagen, där många spelare i VFF tidigare har spelat i just Vimmerby.

Västervik Damfotboll ställs mot Vimmerby under måndagskvällen. Malin Blidfors är en av flera hemmaspelare som har ett förflutet i VIF.

Västervik Damfotboll ställs mot Vimmerby under måndagskvällen. Malin Blidfors är en av flera hemmaspelare som har ett förflutet i VIF.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2022-05-30 11:48

Tabelltian Västervik mot tabelltrean Vimmerby. Sett till placering och form är gästande VIF klart favorittippat. 

VIF-tränaren Mikael Rinaldo tror att det kan bli en match med mycket känslor inblandat. 

– Många av spelarna känner varandra, så det kan bli tufft. 

Så här säger Västerviks tränare Fredrik Walfredsson:

– I den här matchen vill jag bara att alla slappnar av och presterar så bra vi kan. Om alla spelare efter matchen känner att de gjorde allt de kunde så kommer jag vara jättenöjd. Når vi dit kommer vi också klara av att ge Vimmerby en rejäl kamp.

För vissa spelare i hemmalaget kommer säkert matchen var speciell, då de har ett förflutet i Vimmerby. Det handlar om kvartetten Johanna Johansson, Malin Blidfors, Vilma Winqvist och Thea Ring. 

VFF har förlorat de fyra senaste matcherna inför derbyt. 

– Det vi jobbar med nu är som sagt att se möjligheter istället för att bli oroliga. Matchen mot Vetlanda är ett bra exempel på det när vi kontrollerar matchen men istället för att växa av det och kliva fram så blir vi ängsligare i takt med att tiden går, säger Walfredsson. 

Här är Västeriks trupp: Johanna Johansson, Liza Wiman, Malva Tholin, Mia Larsson, Malin Blidfors, Maja Andersson, Ida Kjällgren, Michaela Degerman. Annie Magnusson, Vilma Winqvist, Hanna Nilsson, Thea Ring, Ebba Johansson, Sara Ströberg, Hedda Ivarsson.

Vimmerbys trupp: Allis Nilsson, Elin Lindqvist, Greta Koponen, Jessie Eriksson, Minea Snickars, Saga Stejdahl, Frida Pöder, Stina Kägu Bragsjö, Svea Backstad, Julia Rosin, Jonna Eriksson, Tyra Andersson, Nathalie Johansson och Kujtese Rexha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!