"För 15 år sedan hade man inte känt någonting..."

Christian Simonsson och nykomlingen Djursdala SK fick en perfekt start på division 4 när man besegrade Örserums IK med 2–1 i premiären. Sporten tog ett snack med den rutinerade mittfältaren och ställde fem frågor till honom!

Christian Simonsson var framträdande när Djursdala SK vann sin seriepremiär i division 4. Sporten har nu ställt fem frågor till profilen.

Christian Simonsson var framträdande när Djursdala SK vann sin seriepremiär i division 4. Sporten har nu ställt fem frågor till profilen.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-19 15:03

Vad säger du om premiärsegern?

– Jättekul att kunna vinna och känna att vi har något att säga till om i en sån här serie. Sen var det skönt att vi till slut fick spela hemma på Dalavallen. Tanken var egentligen att spela i Storebro, vilket inte riktigt hade känts som en hemmapremiär. Men nu löste det sig med Dalavallen och där hoppas jag att vi fortsatt kan vara svårslagna. Nu mot Örserum hade vi kanske lite marginaler med oss och rent krasst hade nog oavgjort varit rättvist. Samtidigt är det precis såna marginaler som behövs för att plocka poäng.

Hur känns kroppen?

– Kroppen känns bra. Visst, för 15 år sedan hade man förmodligen inte känt någonting efter en match. Nu känner man av det lite, men det är inte så farligt. 

Vad krävs i fortsättningen för att ni ska nå er målsättning?

– Vi kunde ju knappast fått en bättre start. Troligtvis kommer många matcher framöver att se ut som den mot Örserum, där vi verkligen får kriga för varandra och ge allt för varje poäng. Målet är att hänga kvar, det är det som gäller för oss. Kan vi plocka några poäng här och där så kanske vi kan klara av det. Vi har väl inte riktigt samma ambitioner som några andra lag, utan vi köper läget och ser hur långt det räcker. Det viktigaste är ändå att ha roligt, även om man alltid kopplar på till 100 procent när det väl är matchdags.

Var det några resultat från övriga matcher i serien som överraskade dig?

– Nja, inte direkt. Gullringen får med sig en poäng från bortamatchen mot Stensjön och det är ingen katastrof direkt. Man åker inte bara till Stensjön och hämtar tre poäng. Att Vimmerby och Tranås vann kom väl inte som någon överraskning. Övriga lag har jag lite sämre koll på, men överlag verkar det ha varit jämna matcher.

På lördag spelar ni en ny hemmamatch, då Aneby gästar Dalavallen. Vad tror du om matchen?

– Ja, det blir ännu en hemmamatch på lördag och sedan en till nästa helg. Det ska bli roligt. Jag tycker överlag att våra sex första matcher ser jättespännande ut. Efter de kommande hemmamatcherna har vi ett derby mot Vimmerby, innan vi möter Tranås och sedan Gullringen. Vi känner ingen direkt press inför det, utan kan bara gå ut och spela utan en känsla av att vi måste vinna.

LÄS MER:

Sandberg gav DSK en superstart.

BETYG: De spelarna var bäst i Djursdala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!