RANKING – här de hetaste övergångarna • Plats 1–5

Frimånaden är över. I vanlig ordning har det hänt en hel del i våra klubbar. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Urvalet är stort och det har varit svårt att ta ut spelarna. Här är i alla fall plats 1–5.

Här är topplistan bland frimånadens hetaste övergångar. Ni ser Simon Sandholm, Karlo Goranci, Diego Toribio Urrutia och Marcus Oskarsson Johansson.

Här är topplistan bland frimånadens hetaste övergångar. Ni ser Simon Sandholm, Karlo Goranci, Diego Toribio Urrutia och Marcus Oskarsson Johansson.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-12-17 16:00

1) SIMON SANDHOLM, Hjorted/Totebo

Kommentar: Hetaste värvningen! Jo, vi tycker det. Efter många år på vift, med spel högt upp i Vimmerby IF och Åtvidabergs FF återvänder Simon Sandholm till moderklubben Hjorted/Totebo efter en sejour i Västerviks FF i division tre. Anfallaren kommer såklart bli en jätteförstärkning för nykomlingen. Har potential att bli seriens store skyttekung med sin speed och sina avslut. 

undefined
Simon Sandholms övergång till Hjorted/Totebo rankar vi som den hetaste i lokalfotbollen.

2) KARLO GORANCI, Gullringens GoIF

Kommentar: Var lysade i sin debutsäsong i Gullringens GoIF för två säsonger sedan. Vände därefter tillbaka till Vimmerby, där han var bra, men hade inte riktigt samma lyskraft som året innan. Ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma i sin andra sejour i Gullringen. Allt tyder på att det blir ny succé för bolltrygge Karlo Goranci, i en division lägre. Nu kan han också fullt ut koncentrera sig på att bara spela, utan att vara tränare samtidigt.

undefined
Karlo Goranci är tillbaka i Gullringens GoIF.

3) DIEGO TORIBIO URRUTIA, IFK Tuna

Kommentar: Ni vet det plötsliga uppbrottet i slutet av säsongen i Hultsfred. "Keko" klargjorde tydligt att det var slutspelat i HFK. IFK Tuna visade snabbt sitt intresse och klubbvalet föll också på det topptippade division fem-laget för den chilenske skyttekungen. Hittar han rätt i det blåvita laget finns alla förutsättningar för att han kommer ösa in mål även i sin nya klubb. 

undefined
Diego Toribio Urrutia lämnar Knektavallen och HFK för Tunhamra och IFK Tuna

4) MARCUS OSKARSSON JOHANSSON, Horn/Hycklinge

Kommentar: "Macke OJ" tar ytterligare en vända till Horn/Hycklinge. Där blir han dessutom tränare. Fick det inte riktigt att stämma målmässigt under 2023 i Gullringens GoIF, till skillnad från året innan. Alla vet ändå vilka kvaliteter han har som avslutare. För några år sedan tog han hem skyitteligatiteln i den lokala fotbollen och det är inget snack om att han kommer göra mycket mål i sin nygamla omgivning även nu. 

5) MEHMET TEKBAS, Hjorted/Totebo

Kommentar: Ännu en i raden av hyperspännande värvningar av Hjorted/Totebo. Frågan är bara om den spelskicklige och tekniske mittfältaren kommer att stanna i klubben? Har ögonen på sig från högre upp i seriesystemet, men om vi utgår från att det bli spel i Hjorted/Totebo finns alla möjligheter att han blir stor publikfavorit bland klubbens supportrar. Kommer även han från Västerviks FF och division tre. 

Läs om rankingen 6–10

Läs om rankingen 11–15

Marcus Oskarsson Johansson går från Gullringen till Horn/Hycklinge.
Marcus Oskarsson Johansson går från Gullringen till Horn/Hycklinge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!