Succécomeback – nu vill tränaren hamna i annan serie

Den första säsongen på egna ben på 23 år. Då kan Järnforsens AIK:s tränare Albin Moberg summera ett succéår. "Vi kom fyra och hade bara tre poäng upp till trean i division 6. Det måste vi vara supernöjda med", säger han.

Albin Moberg är väldigt nöjd med Järnforsens AIK:s comeback i seriespelet som slutade med en fjärdeplats i Division 6.

Albin Moberg är väldigt nöjd med Järnforsens AIK:s comeback i seriespelet som slutade med en fjärdeplats i Division 6.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-05 11:30

För knappt två år sedan kom nyheten att Virserum SGF och Järnforsens AIK skulle gå isär. JAIK valde att spela i en reservlagsserie förra året och ta steget till division 6 först i år.

Det har de inte haft anledning att ångra.

– Det har egentligen gått bättre än jag vågat hoppas på. Vi har haft bra uppslutning med runt 25 man på varje träning. Det har gjort att vi kunnat hålla igång A- och B-lag utan problem. Vid ett tillfälle hade båda lagen match samtidigt och då fick vi ändå ihop 14 spelare till varje lag, Det är tacksamt.

Resultatmässigt så nådde Järnforsen en fjärdeplats i sin serie. De tog 27 poäng på 16 matcher och var inte långt ifrån att blanda sig i toppstriden.

– Vi hade bara svårt mot Ekenässjön och Åseda. Resten av lagen i serien hade vi plus på. Det var kul att vi kunde avsluta med att slå tabelltvåan Bodafors hemma med 3–1. Den här satsningen har verkligen givit mersmak och det låter inte som att det är några spelare som har tänkt lämna inför kommande säsong.

Blir du kvar som tränare?

– Vi ska ha ett möte om det i veckan, men jag är inställd på att fortsätta i någon form. Det är viktigt att ha en bred ledarstab på den här nivån, säger Albin som har ett önskemål inför nästa år.

– Då hoppas jag att vi hamnar i en annan serie och får möta andra lag från Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!