Vändningen – Thuresson väljer att spela vidare i VIF

Följa med Vimmerby IF upp i division 3 eller lägga fotbollsskorna på hyllan? Det var den stora frågan för Rickard Thuresson. Nu har den rutinerade anfallaren bestämt sig för en fortsättning – trots allt. "Det blir på mina villkor", säger han till Sporten.

Rickard Thuresson.

Rickard Thuresson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-11 15:57

På måndagen blev det klart att Vimmerby IF plockar in Karlo Goranci, som spelande assisterande tränare inför kommande säsong.

Och på tisdagen kom nästa positiva besked för klubben. Lagkaptenen Rickard Thuresson kommer att spela kvar och följa med VIF upp i division 3. 

Thuresson hintade om att han möjligtvis skulle avsluta sin fotbollskarriär efter seriesegern i år. Så blir det alltså inte. Det bekräftar den rutinerade anfallaren för Sporten.

– Jag har aldrig sagt helt nej och nu fick jag frågan av sportchefen David Lindgren om jag kunde tänka mig att köra ett år till. Jag nappade på det med förbehållet att det blir på mina villkor så att jag kan få livet i övrigt med familj och jobb att gå ihop, säger Thuresson, som fyller 36 nästa år och går in på sin 20:e säsong i VIF. 

– Det var en liten extra morot för min del att få göra just en 20:e säsong.

Trots att det blir ett steg upp med division tre för VIF nästa år tror Thuresson att han kan vara med och bidra.

– Jag håller fortfarande en hyfsad nivå trots att jag börjar komma upp i åren. Det viktigaste är att kroppen känns hel och frisk och så är det nu i alla fall.

Förra säsongen fick han hoppa in och vikariera som mittback en del.

– Det var en tillfällig lösning när vi hade mycket skador och avstängningar. Jag siktar på att ta plats som forward i första hand.

Vimmerby IF har nåtts av ännu ett positivt besked.
Vimmerby IF har nåtts av ännu ett positivt besked.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!