Fotbollslivet leker för VIF-Vera: "Väldigt spännande"

Fotbollslivet leker. Vera Andersson är ytterligare en i raden av fotbollstjejer från Vimmerby IF med stora ambitioner. Nyligen blev hon kallad till ett regionalt elitläger och till hösten väntar fotbollsgymnasiet i Linköping och klubbyte till LFC. "Det känns väldigt spännande", säger hon.

Vera Andersson ska på ett regionalt elitläger om ett par veckor och sedan väntar fotbollsgymnasium i Linköping till hösten.

Vera Andersson ska på ett regionalt elitläger om ett par veckor och sedan väntar fotbollsgymnasium i Linköping till hösten.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-02-28 19:30

Den blivande 16-åringen uppmärksammades i höstas som en av Sparbanksstiftelsens stipendiater. Redan då var hon inne på att söka sig vidare för studier efter sommaren. Nu står det klart att Vera blivit antagen till fotbollsgymnasiet i Linköping (NIU). 

Där får hon tidigare landslagsspelaren Charlotte Rohlin som en av instruktörerna. Dessutom går hon i storasyster Tyra Anderssons fotspår.

– Linköping var mitt förstaval så det var kul att jag blev antagen där. Det känns tryggt att ha syrran i stan och dessutom finns de tidigare VIF-spelarna Agnes Karlsson och Jonna Eriksson där.

undefined
Vera Andersson var på landslagsuttagning i Halmstad i somras.

Så sent som i söndags var Vera med och spelade träningsmatch med Vimmerby IF mot Linköping FC:s U19-lag. Hon hoppade in i andra halvlek när LFC vände och vann med 4–2. Mycket tack vare två mål av Tyra Andersson.

– Det var kul att få möta Tyra, även om vi inte hade några direkta dueller på planen. Sedan var det lite irriterande att syrran gjorde målen som gjorde att vi förlorade. 

Nyligen blev Vera även kallad till ett regionalt elitläger i Eskilstuna. Om två veckor åker hon för att träna tillsammans med andra unga talanger i sin åldersgrupp.

– Det ska bli spännande att prova på.

Under våren kommer Vera spela vidare i Vimmerby IF, men efter sommaren byter hon klubb till Linköpings FC.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!