Radak tillbaka i VIF: "Vill hitta motivationen"

Vladimir Radak lämnade Vimmerby IF för snart ett år sedan. Nu är han tillbaka efter en halv säsong i Hemgårdarna och en sejour i Kisa BK. "Det ska bli kul att träna med Vimmerby igen. Jag har många vänner i laget", säger Radak.

Vladimir Radak är tillbaka i Vimmerby IF.

Vladimir Radak är tillbaka i Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-16 15:08

21-åringen kom till Vimmerby IF från Hultsfreds FK inför säsongen 2021. Han visade fina offensiva kvaliteter och bidrog med en hel del mål både då och under första halvan av förra säsongen. För knappt ett år sedan lämnade han VIF och flyttade till Linköping för studier. Samtidigt gick han över till Hemgårdarna och var med och spelade upp klubben i division 3.

Inför den här säsongen gick han över till Kisa BK, men där kunde han inte göra något större avtryck.

– Jag hade skadeproblem i början av säsongen och kunde inte spela så mycket. Först var det en spricka i foten som störde och sedan fick jag problem med bristning. Nu känns kroppen bättre, men däremot är jag inte lika sugen på att spela fotboll.

Vad är tanken med övergången till Vimmerby?

– Jag vill vara med och träna i första hand och försöka hitta tillbaka till motivationen. Jag hoppas att det ska kännas roligt att spela med alla vänner i laget. Kan jag komma tillbaka och spela och vara med och bidra ute på planen så är det en ren bonus, säger Radak som är tillbaka i hemtrakterna över sommaren för jobb.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren säger så här om nyförvärvet:

– Det är kul att få in Vladimir i truppen igen. Han ska i första hand träna med oss framöver så får vi se vart det leder. Som läget är nu har vi en ganska stark trupp, men det är såklart alltid bra att få in ännu mer bredd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!