Glennfalk om golfen: "Den perfekta kombinationen"

Micael Glennfalk kommer att tillträda som ordförande för Tobo GK om en dryg månad. "Golfen är den perfekta kombinationen. Den innehåller tävlingsmoment, du får motion, får umgås med likasinnade och är en sport som går att utöva oavsett ålder", säger han om sin passion för sporten.

Micael Glennfalk blir ny ordförande för Tobo GK.

Micael Glennfalk blir ny ordförande för Tobo GK.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2024-03-20 18:00

Nyligen avslöjade sporten att Micael Glennfalk kommer att efterträda Kenneth "Hajen" Johansson som ordförande för Tobo GK. 

– Jag blev invald i styrelsen på det förra årsmötet och redan då fanns en diskussion kring att jag skulle ta över som ordförande. Jag ville ha ett år som styrelseledamot först för att få en bild av verksamheten. Nu har jag hunnit gå igenom klubbens alla delar och gjort en vision och verksamhetsplan för de kommande fem åren. Därmed är jag också redo att ta över som ordförande när den nya styrelsen sammanträder efter årsmötet.

Visionen de närmaste fem åren är att Tobo GK ska utveckla en av landets tio bästa föreningsägda park- och skogsbanor. För att nå dit har de första stegen tagit genom att anställa en ny Head Greenkeeper i Kristian Petersén och dessutom har Resursgruppen lagt ett stort arbete på att fälla träd och röja kring banan.

– Vi har lagt stort fokus på utvecklingen av banan och har redan fått resultat på det. Greenerna ser väldigt bra ut och vi ska faktiskt öppna upp för spel fullt ut redan till helgen. Det är ovanligt tidigt.

Glennfalk berättar även att en rad nya kommittéer kommer att skapas och att ett par nya namn är på väg in i styrelsen.

– Det kommer mer nyheter efter årsmötet när vi hunnit gå igenom alla projekt som är på gång.

En del av bakgrunden till satsningen på golfbanan är att Tobo vill öka banans attraktionskraft som besöksmål.

– Jag har stor erfarenhet av jobb inom besöksnäringen vet att en attraktiv bana kan locka folk. Det finns mycket att vinna för oss på det genom samarbeten med Fredensborgs Herrgård och andra aktörer i branschen.

Glennfalk har spelat golf själv sedan mitten på 1990-talet och ser sig själv som föreningsmänniska.

– Jag har suttit med i styrelsen för både Vimmerby Hockey och ryttarföreningen tidigare. Nu är jag kassör för Stångådalens SFK. Tack vare att jag tagit ett kliv tillbaka från mina affärsverksamheter har jag tid över att engagera mig mer i annat.

Vad är tjusningen med golfen för dig?

– Det är lite samma som med pimpelfisket. Kombinationen av tävlingsmoment, en perfekt motionsform, den sociala biten att få möjlighet att träffa nya och bekanta ansikten. Dessutom kan man vara aktiv en bra bit upp i ålder också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!