"Hajen" lämnar över rodret till Glennfalk

Efter Tobo GK årsmöte om en månad kommer en känd Vimmerbyprofil ta över rodret i klubben. "Tanken är att Micael Glennfalk ska bli ny ordförande. Jag har suttit i 12-13 år och det är dags att kliva åt sidan. Men jag kommer sitta kvar i styrelsen", säger nuvarande ordföranden Kenneth "Hajen" Johansson.

Micael Glennfalk kommer ta över som ny ordförande för Tobo GK efter Kenneth "Hajen" Johansson.

Micael Glennfalk kommer ta över som ny ordförande för Tobo GK efter Kenneth "Hajen" Johansson.

Foto: Arkiv

Golf2024-03-20 06:22

I mellandagarna presenterade Tobo GK ett nytt projekt där de ska jobba för att klubben ska ha en av landets tio bästa föreningsägda park- och skogsbanor inom fem år.

Den kände Vimmerbyföretagaren Micael Glennfalk är drivande för projektet. Nu kan Sporten också avslöja att Glennfalk kommer att ta över ordförandeskapet i klubben när årsmötet hålls den 21:e april.

– Glennfalk är duktig på sådant här så det känns bra att lämna över till honom, säger Kenneth "Hajen" Johansson som har för avsikt att stanna kvar i styrelsen framöver.

undefined
Tobo GK gör en långsiktig satsning där visionen är att ha en av landets tio bästa föreningsägda park- och skogsbanor inom fem år.

– Jag tror det kan vara viktigt att inte lämna helt bara för att man slutar som ordförande. Jag kommer finnas med som bollplank och hjälpa till med det som behövs.

En annan nyhet för alla lokala golfare är att banan på Tobo GK ska öppna upp för spel redan på lördag.

– Det är inte rekordtidigt, men nästan. För ett par år sedan var vi igång redan den 7:e mars.

Tobo har tidigare haft en del problem med sina greener. Efter att Kristian Petersén anställts som ny Head Greenkeeper är situationen mycket bättre.

– Greenerna är riktigt fina nu och vi öppnar upp för spel på dem direkt. Man får vara lite försiktig om det är frost förstås. Sedan har röjargruppen gjort ett kanonjobb på banan och öppnat upp. Det kommer märkas stor skillnad när man spelar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!