Green: "Jag är riktigt förbannad"

På onsdagsmorgonen meddelade Djursdala SK att de inte släpper Jonatan Green och Joakim Hammar till BK Boston. De måste vänta på frimånaden i november. Det är ett beslut som rör upp känslorna rejält hos de aktuella spelarna.

10 april 2019 10:01

Minuterna efter beskedet säger Jonatan Green så här:

– Jag är riktigt jävla förbannad och det har jag sagt till Djursdala. Det känns för jävligt.

LÄS MER:Nu stängs båda spelarna av.

Det var i förra veckan som Green och Hammar meddelade att de vill lämna DSK till förmån för Boston.

– Jag förväntade mig att vi skulle få skit, eftersom det kom så tätt inpå seriepremiären. Men jag trodde aldrig att det skulle gå så här långt.

Så du är överraskad över Djursdalas beslut?

– Både och. I förra veckan bara skrattade jag åt hela situationen, när vi fick så mycket skit av DSK i media. Då trodde jag ändå att det skulle lösa sig. Men de senaste dagarna har jag haft en dålig känsla, så jag är inte helt förvånad.

"Skit från första början"

Jonatan Green poängterar att det aldrig har varit hans mening att sätta Djursdala "i skiten".

– Men det är uppenbart att Djursdala vill sätta Boston i skiten. Det är f-n inte elitnivå. Det är division fem och sex vi snackar om. Det känns fel av Djursdala att bara hänvisa till frimånaden. Det sker ju hur många övergångar som helst i lokalfotbollen efter frimånaden. Exempelvis släppte ju Boston sin kanske viktigaste spelare (Abdel Idjbara) till Djursdala i januari.

– Nä, usch. Det känns för jävligt. Jag är helt säker på att Djursdala bara gör så här eftersom det handlar om Boston.

Varför skulle det vara så?

– Alla lokala lag var emot Boston när vi startade upp verksamheten för några år sedan. Vi fick skit från första början. Många trodde att det bara skulle hålla ett år, men nu har klubben bevisat motsatsen. Då tar det nog emot att släppa spelare till Boston.

"Aldrig i livet"

Om Joakim Hammar och Jonatan Green ska spela någon fotboll den här säsongen är det Djursdala SK som gäller.

– Det är helt otänkbart. Jag kommer inte spela i Djursdala igen. Aldrig i livet. Jag hoppas de har stolthet att inte fråga mig om jag vill vara med, säger Jontatan Green.

Han tillägger:

– Det är väl bara att invänta frimånaden om jag ska spela någon mer fotboll. Jag kanske kommer träna en del med Boston, men det blir inga seriematcher för mig i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin