De ville byta klubb – stängs av

Djursdala SK har haft styrelsemöte och fattat beslut kring hur man ska hantera den uppkomna situationen med spelarna Joakim Hammar och Jonatan Green. Spelarna kommer inte att släppas förrän vid nästa frimånad och beslutet fattades enhälligt. "Vi är tvungna att markera", säger DSK:s ordförande Sven Karlsson.

10 april 2019 09:04

I förra veckan, med en dryg vecka kvar till seriepremiären, informerades Djursdala SK om att spelarna Joakim Hammar och Jonatan Green, som klubben räknat in i truppen för säsongen 2019, hade för avsikt att fullfölja säsongen i BK Boston.

På sociala medier presenterades spelarna av BK Boston utan att Djursdala SK gett sitt godkännande till övergångarna. DSK har meddelat att ett beslut ska tas först i samband med klubbens kommande styrelsemöte och på tisdagskvällen sammanträde styrelsen.

LÄS MER: Het övergång väcker reaktioner

LÄS MER: "Det här var inte det jag ville"

LÄS MER: "Håller på att förstöra fotbollen"

Ett enhälligt beslut om att inte släppa spelarna fattades. Det innebär att Joakim Hammar och Jonatan Green är fria att spela för en ny klubb från och med nästkommande frimånad, som öppnar den 15 november 2019.

Så här kommenterar klubbens ordförande Sven Karlsson beslutet:

– Styrelsen går på de rekommendationer som finns från förbundet och skriver inte på något nu. Spelarna får därmed vänta på att frimånaden kommer. Beslutet togs enhälligt och vi känner att vi inte vill hitta på några egna regler, det känns inte bra. Vi har resonerat och ser att det från förbundet får gälla.

Sven Karlsson säger att klubben vill göra en markering.

– Vi anser att vi är tvungna att markera. Det måste finnas en mening med frimånaden. Vi anser att det kan urarta totalt annars och bedömer att vi är tvungna att göra på det här sättet. Vi har fått mycket kommentarer, mejl och sms från andra håll som tycker att det måste markeras skarpt. Det har inte vägts in i vårt beslut, men det visar att det finns stöd för det.

Samtidigt kan det förstås finnas undantag, säger Sven Karlsson.

– Det kan handla om flytt, nytt jobb eller konflikter, men att så här en dryg vecka innan premiären bara vara sugen på att spela i ett annat lag anser vi inte håller. Vi diskuterade flera förslag, men de övriga röstades ned. Nu har vi gjort bedömning och vi anser att föreningarna kommer att gå sönder om det här får fortsätta. Det är hela föreningar som drabbas och då var vi tvungna att göra så här.

Det finns ingenting som kan ändra på beslutet.

– Jag är exempelvis helt emot att blanda in pengar i det här. Jag har varit ordförande i 25 år och för länge sedan hade vi en övergång med pengar inblandat och då sa jag tydligt att jag inte vill ha något med det att göra i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson