Het övergång väcker reaktioner

Jonatan Green och Joakim Hammar kan vara på väg att byta klubb strax innan seriestarten. Den offensivt skickliga DSK-duon vill spela i BK Boston. "Det här var inte alls vad vi räknat med", säger Djursdalas fotbollsansvarige Fredrik Milton.

3 april 1919 22:36

Jonatan Green anslöt från just BK Boston inför förra säsongen. Joakim Hammar kom från Södra Vi.

– Det här var inte alls vad vi räknat med. Visst, Jonatan Green är lite av en bonus om han skulle kunna spela, då han satsar på innebandyn. Hammar kom däremot som en överraskning. Honom hade vi räknat med. Han var vår bäste målskytt förra säsongen, säger Fredrik Milton i DSK.

LÄS MER: Green: "Det här var inte det jag ville"

Djursdalas ledning blev tagna på sängen när BK Boston presenterade spelarduon på klubbens sociala medier under onsdagskvällen – trots att övergången inte är klar än.

– Det här med Hammar fick vi reda på först under onsdagen. Vi kommer att ha ett styrelsemöte nästa vecka. Där kommer frågan att tas upp och vi kan inte ta beslut innan dess, säger Fredrik Milton.

Det är upp till Djursdala att godkänna övergången innan Jonatan Green och Joakim Hammar kan börja spela för BK Boston. Tills dess tillhör spelarna DSK.

– Jag förstår Djursdalas reaktion. Det är förstås jäkligt tråkigt att bli av med de här spelarna fem i tolv. Men det är trots allt spelarnas val, och då får man låta det råda, säger BK Bostons ordförande Pelle Strömsten.

På onsdagskvällen kunde man läsa om övergången på BK Bostons sociala medier. "Två spelare har valt att lämna Djursdala SK för att representerna BK Bostons färger säsongen 2019", skrev de bland annat på sitt Instagram-konto.

– Det är inte helt optimalt att man lägger ut innan någonting är klart. Skett är skett, säger Pelle Strömsten i BK Boston.

Var ni för snabba med att presentera spelarna?

– Det var vi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson