Elmér om framtiden: "Huvudspåret är att vara kvar"

Drygt halvvägs in i säsongen meddelade Vimmerby IBK att det blir ett tränarskifte inför nästa säsong. Michael Elmér kliver av som huvudtränare och lämnar över till Alexander Pettersson. "Det är rätt läge att släppa fram Alexander", menar Elmér.

Michael Elmér gör sin sista säsong som huvudtränare för Vimmerby IBK:s herrar.

Michael Elmér gör sin sista säsong som huvudtränare för Vimmerby IBK:s herrar.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-01-21 13:30

På torsdag kväll kom det lite överraskande beskedet från Vimmerby IBK. Michael Elmér ersätts av Alexander Pettersson på posten som huvudtränare för VIBK:s herrlag nästa säsong. 

Elmér hade ett optionsår med VIBK men kommer alltså inte att utnyttja det. 

– Det skedde ganska mycket i samförstånd mellan mig och föreningen. All dialog har egentligen skett i samförstånd, förklarar Michael Elmér, som ser valet av Pettersson som positivt.

– Jag har haft det lite som en vision den här säsongen att ge honom möjlighet till att ta steget och vara en bärande person. Jag har erfarenhet och rutin jag kan ge honom. Det har spelarna också märkt, att han fått ta mer ansvar. Så det känns som rätt läge att släppa fram honom.

VIBK-tränaren vill inte att allt för mycket av lagets fokus ska ligga på tränarskiftet. Laget har några viktiga veckor framför sig med många matcher, där målet är att fixa nytt kontrakt i division 1. 

– Mitt fokus är på att VIBK ska behålla sin division ett-status. Vi kommer göra allt vi kan och tro på det så länge det lever, menar Elmér.

Hans innebandyframtid är ännu inte spikad. När Vimmerby Tidning pratade med Alexander Pettersson sa han att Elmér kommer att finnas kvar i föreningen på något sätt. Den nuvarande huvudtränaren vill inte gå in på det i detalj.

– Det pågår en dialog med föreningen där jag initierat att jag skulle kunna göra andra saker i föreningen. Men jag vill inte att vi ska fokusera på vad jag ska göra och brista i vårt fokus som ska ligga på att klara oss kvar. Kortfattat sagt så finns det en dialog mellan oss och huvudspåret är att jag ska vara kvar i föreningen. Sen vill jag inte kommentera det mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!