Elmér: "Ingen har tagit kontakt med oss om Green"

SSL-klubben Mullsjö ska ha visat intresse för Vimmerby IBK:s skyttekung Jonatan Green. Det är inget som VIBK-tränaren Michael Elmér är särskilt orolig för. "Det är bara spekulationer", säger han.

VIBK-tränaren Michael Elmér är inte så orolig för att laget ska tappa sin skyttekung Jonatan Green.

VIBK-tränaren Michael Elmér är inte så orolig för att laget ska tappa sin skyttekung Jonatan Green.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-21 21:00

Tidigare i veckan skrev vi om att Jonatan Green fått en förfrågan om att gå till SSL-klubben Mullsjö. Han hade inte tackat nej i det läget, men såg det som långsökt. För Vimmerby IBK som krigar för sin existens i division ett skulle det vara ett dråpslag att tappa en profil som Green i det här läget. Tränaren Michael Elmér är inte så orolig över det.

– Det är ingen förening som tagit kontakt med oss angående en övergång så jag ser det bara som spekulationer, säger han.

VIBK släppte Jonatan Green till Norge förra säsongen då han gick till Greåker när det stod klart att säsongen blev inställd.

– Vi hittade en lösning då och om frågan blir aktuell igen får vi ta det med styrelsen i så fall. Han har kontrakt med VIBK och jag räknar fortsatt med honom.

Innebandyn har öppet för övergångar fram till och med den 31:e januari.

I senaste omgången hände något unikt för VIBK. Laget föll med 9–0 borta mot Ledberg och mäktade inte med att göra ett enda mål. En titt i statistiken säger att VIBK inte har gått mållösa från en match under de tio senaste åren. De har gjort minst två mål sedan mötet med Väckelsång borta den 22:e november 2012 som slutade 8–1.

 – För att hitta mållösa matcher får vi nog gå tillbaka till 90-talet. När VIBK låg i den högsta serien föll man mot Tomasgården borta med 10–0 och spelade 0–0 hemma mot Jönköping bland annat, säger Elmér.

Historiskt sett har VIBK varit ett oerhört målglatt lag där tio mål både framåt och bakåt snarare varit regel än undantag.

– När klubben varit i division två har nivån på gjorda mål ofta varit mellan fem och tio mål. Det är betydligt hårdare motstånd i division ett så det är svårt att jämföra sådan statistik rakt av. Ser man på matchen mot Ledberg så hade det varit mer rimligt att den slutade något i stil med 11–5, men nu stod det 9–0 på tavlan och det sticker ju ut.

VIBK har nu spelledigt fram till den 7:e januari då serieledande Hovslätt kommer till Idrottshallen. Laget ligger inte på latsidan över jul.

– Vi hade 20 utespelare och tre målvakter på senaste träningen och kör igen på onsdag kväll. Det är tio matcher kvar att spela och vi har bara fem poäng upp till säker mark så det är bara att kämpa på och hoppas att det vänder snart, säger Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!