Stjärnan på väg bort – här är klubben som är aktuell

Efter många år i moderklubben ser det nu ut att vara över. Enligt uppgifter till Sporten lutar det åt att poängkungen Jonatan Green kommer att spela division 1-innebandy med Vetlanda IB kommande säsong. "Det är en klubb som satsar och som har bra förutsättningar, så det lockar absolut", säger Green.

Jonatan Green ser ut att lämna Vimmerby IBK.

Jonatan Green ser ut att lämna Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-05-16 19:29

Jonatan Green har varit en eftertraktad spelare och jagats av många lag i flera säsonger. 25-åringen har däremot valt att stanna i moderklubben Vimmerby IBK, gång på gång. 

Den här gången verkar det bli annorlunda. VIBK åkte ur "ettan" den här säsongen – men Green kommer ändå att spela kvar i samma division, erfar Sporten. Uppgifter gör gällande att Vetlanda IB, som vann division 2 senast, mycket väl kan bli nästa klubbadress för forwarden.

Det är för övrigt samma klubb som Johan "JC" Carlsson nyligen blev assisterande tränare för

Henrik Åhlund är sportchef för Vetlanda IB. Han bekräftar att man haft kontakt med Green. Enligt honom är ingenting klart i nuläget.

– Att inte höra av sig till en spelare av Jonatans kaliber hade mer eller mindre varit tjänstefel. Det är en av de bättre spelarna häromkring. Vi hörde av oss till honom rätt tidigt efter att säsongen tagit slut och aviserade vårt intresse. Sen har vi haft en diskussion fram och tillbaka, men det är en lång process. Det är många klubbar som är ute efter honom, säger Åhlund och fortsätter:

– Men det är inget att sticka under stol med att vi haft en dialog. Däremot är inget klart på något sätt.

Vad har du fått för känsla när ni haft kontakt och vad tror du om era chanser att locka dit honom?

– Svårt att säga. Dialogen har varit bra och blivit bättre och bättre för varje gång.

undefined
Jonatan Green har öst in poäng i Vimmerby IBK under många säsonger.

Sporten träffade Jonatan Green på Vimmerby IBK:s upptakt under måndagskvällen, där laget genomförde en rad fystester. Så här säger han om intresset från Vetlanda:

– De hörde av sig cirka en vecka efter säsongsslut och vi har haft regelbunden kontakt sedan dess. Det är en klubb som satsar och som har bra förutsättningar, så det lockar absolut, säger Jonatan Green. 

Förra säsongen stod han för 50 poäng (27+23) i division 1 och slutade femma i seriens poängliga.

– Jag bevisade att jag håller även på den nivån och visst hade det varit roligt att spela i ettan även nästa säsong. Sen har jag fått ganska många erbjudanden och det står mellan division ett och allsvenskan i nuläget, menar Green.

När känner du att du är redo att lämna ett besked?

– Inom några veckor. Jag förstår att både VIBK och de andra klubbarna vill ha besked så fort som möjligt. 

Väljer han att lämna moderklubben så blir det alltså den allra första gången han gör det. I början på 2021, då säsongen i Sverige avbröts, lämnade han för norska Greåker. Där blev det dock inte en enda match, då coronapandemin satte stopp även för den norska innebandyn.

– Ja, det blir i så fall första gången jag lämnar VIBK på riktigt. Det är klart att det är svårt. Samtidigt känns det som att om jag ska lämna någon gång, så är det nu. Jag känner att jag har mer att ge och jag vill gärna se hur långt jag kan gå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!