Johan Carlsson har bestämt sig: "Haft tanken länge"

Vimmerby IBK:s lagkapten Johan Carlsson har bestämt sig. Han lägger innebandyklubban på hyllan för gott och fokuserar helt på sin comeback på fotbollsplanen med Vimmerby IF.

Johan Carlsson har bestämt sig för att sluta med innebandyn i VIBK och fokusera på sin comeback i fotboll med VIF.

Johan Carlsson har bestämt sig för att sluta med innebandyn i VIBK och fokusera på sin comeback i fotboll med VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-02-27 14:05

På fredagen kom beskedet att innebandyserierna under elitnivå ställs in och börjar om på ny kula till hösten. En som gått och väntat på beskedet lite extra är Vimmerby IBK:s lagkapten Johan Carlsson. 41-åringen kan därmed gå ut med beskedet att han avslutar sin karriär på innebandyplanen för gott.

– Jag har haft den tanken ett tag, men har inte velat gå ut med något officiellt förrän VIBK och alla som berörs fått höra det från mig först. Nu är alla underrättade och jag tycker det är skönt att få ett avslut direkt både för min egen del och för klubben så de kan gå vidare med sina planer utan mig, säger Johan Carlsson.

undefined
Johan Carlsson nådde sitt mål att föra upp Vimmerby IBK i division ett.

Han var egentligen inne på att lägga av redan efter förra säsongen, men tänkte snabbt om när drömmen om att föra upp VIBK i division ett och göra en säsong där blev sann.

– Det blev lite av en bonussäsong på det viset, även om den blev väldigt kort. Det var kul att få göra fyra matcher i alla fall, men nu känner jag att jag vill gå vidare, säger han.

undefined
Johan Carlsson satsar på fotboll igen som 41-åring och siktar på att bidra till att VIF kan nå division tre igen.

För en dryg månad sedan gick Johan Carlsson ut med att han gör comeback som spelare i Vimmerby IF. Den satsningen kommer han nu fokusera fullt ut på istället.

– Vi är igång och tränar fullt ut med fotbollen och har precis gjort det första passet med spel över helplan med elva mot elva. Jag ska göra allt för att ta en plats i startelvan och vara med och bidra. Målet är helt klart att föra upp VIF i division tre igen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!