IBK Svala gör comeback: "Målet är att inte komma sist"

För första gången på tre år kommer IBK Svala ha ett damlag i seriespel igen. "Målet är att inte komma sist i serien", säger Jasmin Eneroth som är en av initiativtagarna och ska vara spelande tränare som målvakt.

IBK Svala har startat upp sitt damlag igen efter tre år utan lag.

IBK Svala har startat upp sitt damlag igen efter tre år utan lag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-04 12:00

Idrottslivet i Mörlunda har berikats betydligt på senare tid. För två år sedan drog Mörlunda GIF igång sitt herrlag i fotboll igen. Nu är det IBK Svalas tur att göra en ny satsning på ett damlag.

På söndag spelar laget seriepremiär hemma mot Hovshaga och en av pådrivarna för att få igång IBK Svalas damlag igen har Jasmin Eneroth varit.

– Jag har bott i Mörlunda i drygt ett år nu och kände tidigt att det kunde vara kul att göra en satsning på innebandyn igen. Med hjälp av flera andra tidigare spelare i klubben så har vi fått ihop en tillräckligt stor trupp för att köra och det ska bli väldigt roligt.

undefined
Jasmin Eneroth är Mörlundabo sedan ett drygt år tillbaka och kommer vara spelande tränare för IBK Svala.

Hur hamnade du i Mörlunda?

– Det var kärleken som förde mig till orten. Jag träffade min flickvän och hon hade barn sedan tidigare så då blev det naturligt att vi flyttade ihop i Småland, säger 29-åringen som har sina rötter i Skåne.

– Jag bodde i Malmö tidigare så det har varit en viss omställning. Det är lite lugnare och tystare här helt klart.

Hur ser din bakgrund inom innebandyn ut?

– Jag spelade som målvakt i IK Stanstad som är från Staffanstorp i mina yngre tonår. Sedan har jag varit ifrån sporten helt och hållet under många år. Nu har jag fått tillbaka suget och att idrotta i ett lag är ett bra sätt att träffa nytt folk också.

IBK Svala har 21 spelare i truppen med stor spridning på ålder.

– Vi har allt ifrån 15-åringar till spelare som är uppemot 40 år. Det är en bra mix och det underlättar mycket att ha ett par rutinerade spelare i truppen som kan hjälpa till.

undefined
Malin Hägg är en av lagets mer rutinerade spelare som även är med i ledarstaben.

Bland de mer erfarna spelarna märks Malin Hägg, Therese Bogren, Emma Steinholz och Emma Svensson som alla har gjort många säsonger i Svala sedan tidigare.

Vad blir målsättningen i år?

– Med tanke på att det blev ganska sent påkommet att vi skulle köra så får vi ta det här första året som en "träningssäsong". Vårt största mål är att inte komma sist i serien.

IBK Svala spelar i Division 2 Södra och ställs mot Craftaden B, FBC Ljungby, Färjestadens IBS, Hovshaga, Mörbylånga, Nybro, Olofström B och Sandbäckshult.

– Vi mötte Sandbäckshult nyligen i en träningsmatch. Vi började lite segt då, men i tredje perioden hittade vi rätt och spelade 3–3 till slut. Det var ett bra besked. I övrigt känns serien svårbedömd.

undefined
På söndag spelar IBK Svala seriepremiär hemma mot Hovshaga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!