Klubben bekräftar – poängkungen lämnar

Nio raka säsonger och massvis med poäng i Vimmerby IBK:s tröja. Nu väljer Jonatan Green att lämna. Det bekräftar klubben på sina sociala medier.

Jonatan Green kommer inte att spela i Vimmerby IBK 2022/2023.

Jonatan Green kommer inte att spela i Vimmerby IBK 2022/2023.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-06-02 10:25

Sporten har tidigare rapporterat om att Jonatan Green mycket väl kan komma att lämna Vimmerby IBK inför den kommande säsongen.

Vetlanda IB, som är nykomlingar i division 1, är en av klubbarna som visat intresse för poängkungen. 

På torsdagsförmiddagen blev det också klart att han inte spelar vidare i VIBK. 

"En epok är tyvärr över. ”Jonte” spelar inte i VIBK kommande säsong och fortsätter karriären på annat håll. Jonatan debuterade i a-laget säsongen 12/13 och har gjort 9 raka säsonger och otroliga mängder med poäng. Moderklubben kan inte nog tacka för allt du har gjort för VIBK och önskar stort lycka till i framtiden. Dörren står alltid öppen för en återkomst", skriver Vimmerby IBK på sina sociala medier.

När Sporten träffade Jonatan Green för ett par veckor sedan sa han så här om att eventuellt lämna moderklubben:

– Det blir i så fall första gången jag lämnar VIBK på riktigt. Det är klart att det är svårt. Samtidigt känns det som att om jag ska lämna någon gång, så är det nu. Jag känner att jag har mer att ge och jag vill gärna se hur långt jag kan gå. 

Vilken klubb han går till är i nuläget inte klart.

– Jag bevisade att jag håller även på den nivån (division 1) och visst hade det varit roligt att spela i ettan även nästa säsong. Sen har jag fått ganska många erbjudanden och det står mellan division ett och allsvenskan i nuläget, sa Jonatan Green då. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!