Pettersson om säsongen: "Har brustit senaste åren"

Första träffen med gänget. Då ställdes spelarna i Vimmerby IBK på prov direkt, med tuffa fystester på programmet. "Jag tror att det kommer att vara ett nytt VIBK för många", säger den nye huvudtränaren Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK drog igång försäsongen med en rad olika fystester.

Vimmerby IBK drog igång försäsongen med en rad olika fystester.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-05-17 16:00

De senaste säsongerna har Michael Elmér haft huvudansvaret för Vimmerby IBK-herrarna. Den här måndagskvällen i idrottshallen sitter han vid sidan av och följer lagets fystester.

En lite ovan position för honom. 

– Det är klart att det är lite konstigt, men man får vänja sig, säger han.

Elmér är fortfarande en del av staben, men har mer eller mindre bytt position med Alexander Pettersson. Den sistnämnde tar över som huvudtränare, medan Michael Elmér blir assisterande. Han har även en sportchefsroll i klubben.

Säsongen som var blev ingen succé för VIBK. Laget slutade näst sist i sin division 1-serie och får börja om i division 2 till hösten. Huvudtränare Pettersson ser fram emot det som komma skall.

– Det blir mitt första år som huvudtränare och det ska bli riktigt kul. Man har gått på nålar i flera månader, så det känns skönt att äntligen komma igång, menar han.

Enligt honom kommer vi att få se en del nytt i VIBK under 2022/2023.

– Jag tror att det kommer vara ett relativt nytt VIBK för många. Utan att gå in på detaljer, så är det mest i försvarsspelet som jag känner att vi brustit de senaste åren. Där vill jag gärna förändra en del och försöka få ett mer aggressivt försvarsspel. Vi har varit lite för passiva tidigare och även om det fungerat på vissa nivåer så har det inte funkat i division 1. Och det är dit vi vill tillbaka så småningom, säger Pettersson.

undefined
Samuel Ringdahl är ett av nyförvärven i Vimmerby IBK.

På måndagens träning fanns backen Adam Olofsson och målvakten Samuel Ringdahl med. De är båda klara för spel i VIBK kommande säsong och kommer närmast från IBF Antvarden. Dessutom var Samuel Johansson, också från Antvarden, med och tränade. Han är ett potentiellt nyförvärv.

– En forward som vi haft ögonen på under en längre tid. Tanken är att han ska träna med oss under kommande månader, förklarar tränaren.

Vad känner du att ni behöver få in för spelartyper i truppen?

– Vi har spelare som vi fortsatt hoppas ska förlänga med oss. Får vi till det så har vi en slagkraftig trupp. Därför känner jag inte att vi är ute efter något specifikt. Vi har bland annat fått in Adam (Olofsson), som är en jättespännande back och som jag tror stenhårt på.

Poängkungen Jonatan Green är enligt uppgifter till Sporten nära Vetlanda IB och ser alltså ut att lämna Vimmerby IBK. Ricky Gustafsson och Victor Wall är två andra som ännu inte förlängt. Sportchefen Michael Elmér säger så här om de tre nyckelspelarna:

– Det är klart att det är viktiga spelare som vi hoppas på. Samtidigt kan vi inte tvinga kvar någon. Därför hade vi mått bra av att få in lite mer rutin i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!