I toppen på prestigefylld talangranking: "Stort"

Snacka om att innebandylivet leker för Vilgot Kronstrand. Han anses av Innebandymagazinet som en av de tre största talangarna i sin årskull. Dessutom gjorde han två mål och blev utsedd till matchens lirare i helgens match med allsvenska Hovslätt. "Det går bra nu", konstaterar Vimmerbykillen.

Innebandylivet leker för Vilgot Kronstrand. Vimmerbykillen rankas som en av de tre största talangerna födda 2007 av innebandymagazinet. Dessutom gjorde han två mål och blev utsedd till matchens lirare i Hovslätt i helgen.

Innebandylivet leker för Vilgot Kronstrand. Vimmerbykillen rankas som en av de tre största talangerna födda 2007 av innebandymagazinet. Dessutom gjorde han två mål och blev utsedd till matchens lirare i Hovslätt i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-04 17:51

De senaste 15 åren har facktidningen innebandymagazinet gjort sin ranking över innebandy-Sveriges 50 bästa killar och tjejer. När de publicerade sin lista i helgen återfanns Vilgot Kronstrand på tredje plats bland spelarna födda 2007.

Motiveringen löd: 

"Har det där lilla extra när det kommer till att skapa målchanser för sig själv och andra och kan kliva fram i avgörande lägen. Allround med många fina egenskaper men där målsinnet, tekniken och skottet sticker ut extra. Vill ta ansvar i viktiga skeden."

Hur känns det att bli omnämnd som en de största talangerna?

– Väldigt stort och roligt. Sedan sätter det en del press också, men det får man ta.

Före sig på listan hade han Aron Brännström, som spelar i division 3 med Uppsalalaget IS Saga och Ludvig Kalldin som spelar i Allsvenskan med RIG Umeå.

Är de bättre än dig?

– De är väldigt bra spelare, men vem som är bäst är svårt att säga. Det är dagsformen som avgör.

undefined
Vilgot Kronstrand var på läger med U19-landslaget för en månad sedan.

Kronstrands egen form går inte att klaga på. I helgen spelade han dubbla matcher och gjorde totalt fem mål.

Framförallt klev han fram med två viktiga fullträffar i Allsvenskan för Hovslätt när laget besegrade Nilsby hemma med 9–7 och återtog serieledningen. Kronstrand blev utsedd till matchens lirare.

– Jag fick chansen som forward den här gången när vår poängkung Wille Knuthas var skadad. Det var extra kul att få leverera då.

Målen han bjöd på var av det mer spektakulära slaget.

– Jag gjorde båda med backhand faktiskt. Ett från nära håll och ett lite längre ifrån. Det är effektivt att få till sådana skott i lägen när målvakten inte är beredd.

I söndags spädde han dessutom på med tre mål för Hovslätt i Juniorallsvenskan när laget säkrade seriesegern.

Framgångarna innebär att det kan bli spel länge i vår. Hovslätts A-lag är klara för kval till SSL och Juniorlaget ska kvala för att ta sig till JSM-slutspelet i påsk.

– Jag hoppas på en lång säsong. Vi har presterat över förväntan i Allsvenskan och har chansen att ta oss upp. Det vore väldigt häftigt.

Många matcher sätter däremot sina spår hos en ung spelare. Vilgot missade nyligen ett par matcher.

– Jag fick skadekänning i en fot. Det var någon form av överbelastning så det gäller att ta det försiktigt. Jag vill ju inte missa slutet av säsongen när det ska avgöras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!