Mörrumstjärnan om läget inför VH-matchen

Han har enorma meriter för att spela i ett bottenlag i vårserien i Hockeyettan. Vid 39 års ålder står dubble svenske mästaren Marcus Paulsson för en av sina viktigaste utmaningar i karriären: Den att försöka hålla kvar Mörrum i ettan – och att klubben ska överleva. "Matchen mot Vimmerby är säsongens viktigaste", säger han.

"Säsongens viktigaste match". Så ser Mörrum-stjärnan Marcus Paulsson på mötet mot Vimmerby på onsdag.

"Säsongens viktigaste match". Så ser Mörrum-stjärnan Marcus Paulsson på mötet mot Vimmerby på onsdag.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2023-02-14 16:00

Det har väl knappast undgått någon med intresse för Hockeyettan att Mörrums GoIS har stora ekonomiska bekymmer. Skulderna har påverkat klubben hårt och frågetecknen har varit många. Som... Kan de slutföra säsongen? Är det risk för klubbens existens?

Vi fick en pratstund med stjärnan Marcus Paulsson inför matchen mot Vimmerby på onsdag.

Hur ser du på situationen just nu?

– Det har varit tufft. Det är tufft. I det här läget är det allra viktigaste att vi överlever och att det finns en framtid för klubben. Sen vill vi spelare såklart att vi sportsligt ska klara nytt kontrakt och behålla vår status som ett lag i Hockeyettan, säger Paulsson och fortsätter:

– Det är klart att det finns en oroskänsla. Någonstans tänker man i ett längre perspektiv och på barnen. Man vill att det de ska kunna spela i klubben och att det ska finnas en hållbarhet över tid. Vi har fått signaler på att det börjar ordna till sig, trots att vi har kniven mot strupen. Det händer väldigt mycket och alla jobbar stenhårt. Och ska man se något positivt med det här, så är det att vi kommit samman som förening där alla drar åt samma håll.

Marcus Paulsson har själv bidragit med sitt strå till stacken, minst sagt.

I slutet av december framgick det att forwarden väljer att spela gratis resterande del av säsongen.

"Det är helt magiskt vilken människa det är. Inte bara att han är en grym spelare som bidrar med så mycket, nu stryker han kontraktet och spelar vidare", sa Simon Skoog Peter, en av medlemmarna i den så kallade besparingsgruppen till Blekinge Läns Tidning angående Marcus Paulssons beslut.

När vi tar upp det med honom, så vill han tona ner sin egen roll:

– Jag ser mig verkligen inte som någon hjälte för att jag spelar utan ersättning. Det är så många andra som gör så mycket. Juniorspelarna bidrar med massor och fixar olika evenemang, föräldrar och andra kring klubben likaså. Som sagt...alla hjälps åt.

Trots det bekymmersamma läget, både ekonomiskt och sportsligt, säger Paulsson att stämningen i laget är väldigt bra.

– Ja, vi gör allt vad vi kan. Sen måste jag säga att styrelsen och besparingsgruppen hela tiden varit duktiga på att informera oss om hur läget är och det är vi som spelare tacksamma för.

Inför matchen mot Vimmerby ligger Mörrums GoIS näst sist i tabellen, bara en poäng bakom Forshaga och tre bakom Segeltorp. De två sämsta lagen får försöka kvala sig kvar.

Hur ser du på slutdelen av serien?

– Vi vill förstås vinna varenda match, det är det vi satsar på. Även mot Vimmerby. Vi vet att det kommer bli tufft mot dem och det är säsongens viktigaste match som väntar. 

Vad blir svårast mot Vimmerby?

– Det är ett lag som är farliga i alla ändar. När de får till sitt spel och får vind i seglen är de svåra att stoppa. Vi måste ge dem mindre tid och göra allt vad vi kan för att försöka få dem att skapa så lite målchanser som möjligt. 

Som lagets och kanske även seriens bäste spelare har Marcus Paulsson en otroligt viktig roll i Mörrum. Någon större tyngd på sina axlar känner han ändå inte:

– Nej, ibland lyckas man, ibland inte. Vi gör det här tillsammans som ett lag. 

Paulsson är för övrigt sexa i seriens poängliga, men också den spelare med högst poängsnitt per match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!