Stark irritation efter utvisningen: "Hårt att ta den"

Vimmerby föll tungt mot Mörrum. Snackisen efteråt var utvisningen på Ludvig Vännström i slutskedet. En utvisning som Mörrum utnyttjade. "Det var väldigt hårt att ta den i det läget", säger VH-kaptenen Jakob Karlsson besviket efteråt.

Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson i diskussion med domaren direkt efter slutsignalen i Jössarinken, där VH förlorade mot Mörrum med 4–3.

Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson i diskussion med domaren direkt efter slutsignalen i Jössarinken, där VH förlorade mot Mörrum med 4–3.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-10-12 22:17

Vimmerbys kapten var som så många andra i VH-lägret frustrerad och en aning upprörd efter händelsen och den snöpliga uddamålsförlusten. Jakob Karlsson påtalade med all tydlighet vad han tyckte och kände om beslutet till domare Bergqvist efter matchens slut. 

– Det fanns många andra situationer i matchen som var betydligt värre. Dessutom får vi tre utvisningar mot oss och dom bara en, men samtidigt ska jag inte gnälla för mycket.

undefined
Jakob Karlsson fick konstatera att VH inte fick med sig några poäng hem.

3–2-målet prickades in efter 54.10 och kom precis när Vimmerby blivit fulltaliga. I öppen kasse kom 4–2 och med nio sekunder kvar reducerade Adam Bäckstrand till 4–3. Sett till spelet och chanserna var det här en match som Vimmerby borde ha vunnit. 

– Jag tycker att vi driver matchen, men tyvärr är vi för ineffektiva. Vi har flera öppna lägen, bland annat jag själv. Men det är något som saknas, samtidigt som vi gör lite för enkla misstag. Och det här är fjärde matchen i rad nu som vi hamnar i underläge med 0–2. Det vore skönt om vi kunde ta ledningen någon gång. 

Här är fler artiklar vi skrev om matchen

Tränaren besviken efter Mörrums mål

VIDEO med förre VH-målvakten Bågenvik

Så liverapporterade vi matchen

Betygen: De tyckte vi var bäst i VH

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!