KHK sätter hårt mot hårt – vill utesluta klubben

Kalabaliken i Hockeyettan fortsätter. Nu har Karlskrona HK publicerat ett yttrande där man bland annat ber tävlingsnämnden att utesluta HC Dalen från Hockeyettan.

Kalabaliken i Hockeyettan fortsätter. Arkivbild.

Kalabaliken i Hockeyettan fortsätter. Arkivbild.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2021-10-29 11:46

Det har stormat och varit stökigt i Hockeyettan under en längre period. Det hela grundar sig i att Bodens HF och Karlskrona HK vill stå utanför ligans centrala avtal om tv-sändningar.

På torsdagen kom beskedet att tävlingsnämnden tilldömt Boden och Karlskrona 5–0-segrar i de matcher som motståndarlagen vägrat att spela. En av matcherna var Vimmerby Hockeys bortamatch mot KHK, som skulle ha spelats den 17 oktober. 

Den 24 oktober skulle också HC Dalen ha mött KHK på bortais – men den matchen spelades aldrig. 

Nu har Karlskrona publicerat ett yttrande på sin hemsida. Där skriver man bland annat att tävlingsnämnden ska överväga att utesluta Dalen ur ligan.

"Karlskrona HK yrkar att Tävlingsnämnden fastställer resultatet i matchen till 5–0 samt ersättning för uteblivna intäkter och kostnader 270.000 kr inklusive mervärdesskatt (230.737 kr exkl mervärdesskatt). Karlskrona HK ber också Tävlingsnämnden att överväga att utesluta HC Dalen ur seriesystemet Hockeyettan då detta, mot den bakgrund som beskrivs ovan, är en så pass grov förseelse gentemot både mot Tävlingsbestämmelserna och SIF att ytterligare åtgärder är nödvändiga."

KHK begärde tidigare även 270 000 kronor av Vimmerby Hockey för uteblivna intäkter. Frågan prövades inte av tävlingsnämnden.

– Utifrån tävlingsnämndens sida är det givetvis skönt att de inte finner någon grund i det, sa VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson till Vimmerby Tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!