Klart: VH värvar från seriekonkurrent

Vimmerby Hockeys trupp till säsongen 20/21 börjar verkligen ta form. Under tisdagen presenterade man ytterligare en ny spelare i form av Jonathan Augustin från Nybro.

Vimmerby Hockey presenterar ytterligare ett nyförvärv.

Vimmerby Hockey presenterar ytterligare ett nyförvärv.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-04-21 17:01

Vimmerby Hockey har sedan tidigare värvat målvakten Gustav Bågenvik från Grums samt poängspelaren Jonas Nyman från Skövde. Nu har man gjort klart med sitt tredje nyförvärv: Jonathan Augustin från Nybro Vikings. Den 22-årige backen presenterades under tisdagen. 
"En stabil back, en tvåvägsback, som kan bidra både offensivt och defensivt. Han har ett bra skott och spelar smart i båda ändar av isen. Han är i en utvecklingsbar ålder och vi hoppas och tror att han kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling hos oss, under Phil Horskys ledning. Det är en spelare som vi följt under två säsonger i Nybro, och som vi är övertygade om kommer att passa in hos oss och i det spelsätt som vi står för. Vi är glada att han valt att fortsätta sin karriär i Vimmerby", säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Augustin har spelat för Nybro sedan säsongen 18/19 men har innan dess enbart tillhört Växjö Lakers organisation. Förra säsongen gjorde han tolv poäng på 43 matcher för Vikings.

Under tisdagen gick VH även ut med att viktige backen Oskar Carlsson förlängt sitt kontrakt med klubben. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!