Matchguide: Allt inför VH–Halmstad

Vimmerby Hockey mot Halmstad. En match mellan ettan och trea i tabellen och två lag som spelat tre oerhört jämna matcher mot varandra tidigare under säsongen. Här är allt du behöver ha koll på inför drabbningen.

Vimmerby besegrade Halmstad borta när lagen möttes tidigare i år.

Vimmerby besegrade Halmstad borta när lagen möttes tidigare i år.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-14 07:00

Vad: VH–Halmstad, Södra Allettan

Var: Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB

När: Onsdag, 19:00 

NOTERAT

• Vimmerby Hockey gjorde en övertygande insats borta mot Mariestad i helgen, återigen lyckades VH med bedriften att hämta sig fort efter ett nederlag. En egenskap som såklart många lag hade velat inneha. Lagmoralen och tilliten till varandra blir nog av allt större vikt ju längre säsongen går. Där är känslan att VH, med så många egna produkter som känner mycket för föreningen, sticker ut från mängden.

• Underskattade Halmstad fortsätter att leverera även i Allettan. Just nu befinner sig Hammers på en tredjeplats och har fem raka segrar i ryggen. Det är upplagt för en rejäl fight i Vimmerby i afton.

• Säsongsdefinierande match. Det kan det verkligen bli. Skulle Vimmerby besegra Halmstad har man faktiskt ett litet andrum ned till tredjeplatsen, även om det är långt ifrån klart. Skulle Halmstad däremot vinna är laget blott en poäng bakom VH, och dessutom med en match mindre spelad. Då kan det helt plötsligt se betydligt tuffare ut framöver.

HÅLL KOLL PÅ

Elias Lindgren. Ni vet det vid det här laget. Oskar Lindgren, som var en av Hockeyettans bästa försvarare, är förlorad till Hockeyallsvenska Tingsryd. Vad krävs då? Jo, att backarna som är kvar är beredda att axla ett större ansvar. Mot Mariestad verkade det som att brorsan Elias är redo att göra precis det. Han är snabb på skridskorna, rörlig och inte främmande för att hänga på upp i anfallen. Kanske kan Lindgren bli en av ledarna i de bakre leden i säsongens slutskede.

Robin Dahse. Tråkigt val? Möjligen. Men det är svårt att bortse från en av Hockeyettans pålitligaste poänggörare de senaste säsongerna. Hammers-kaptenen har gjort 34 poäng på 29 matcher hittills denna säsong, och fler lär det bli. Forwarden råkade för övrigt ut för en läskig olycka för drygt en månad sedan när han fick en skridskoskena över ögonlocket. Lyckligtvis klarade han sig förhållandevis bra. Dahse har synen i behåll och var snabbt tillbaka på isen.

SNACKET

Ta del av VH-tränaren Hampus Sylvegårds tankar inför matchen HÄR.

VH-SIFFROR

Interna poängligan i Allettan: 

Anton Carlsson 10 (5+5)

Carl Sjöberg 9 (6+3)

Martin Pärna 7 (4+3)

Räddningsprocent: 

Scott Hector 94.41

Robin Christoffersson 87.91

Bäst plus/minus:

Anton Carlsson +7

Isac Göransson +5

Övrigt: 9,52 procent. Så effektiva är Vimmerby Hockey just nu i powerplay. VH har gjort mål i 4 av 42 (!) försök. Det är anmärkningsvärt svaga siffror, särskilt när man jämför med hur oerhört bra det såg ut i höstas. Men Hampus Sylvegård har en poäng. Efter matchen mot Mariestad senast sa VH-tränaren att han hade varit mer förbannad om det faktiskt sett dåligt ut i själva spelet, och inte enbart i statistiken. För det ser faktiskt stundtals bra ut. VH lyckas få fart på pucken och kapten Karlsson är farlig med sina smarta passningar bakom mål. Det är nog bara en tidsfråga innan det blir en ketchup-effekt, och puckarna går i mål. Det vore väl lägligt mot Halmstad.

HALMSTAD-SIFFOR

Interna poängligan:

Robin Dahse 13 (4+9)

Viktor Bernhardtz 11 (5+6)

Lukas Sjöblom 11 (4+7)

Räddningsprocent:

Jacob Crespin 91.39

Bäst plus/minus:

Robin Dahse +7

Andreas Andersson +7

Övrigt: Starka förstaperioder. Det har Halmstad levererat såhär långt i Allettan. Faktum är att Hammers inte förlorat en enda. Under tolv matcher har laget vunnit sex och spelat lika i sex. Men vad gör det om man inte håller uppe kvaliteten i minst fyrtio minuter till? Såklart ingenting.

SENASTE MÖTENA

10/1 2024: Halmstad–VH 4–5

Mål: Adam Petersson 2, Pelle Ström, Carl Sjöberg, Martin Pärna.

26/11 2023: VH–Halmstad 4–3 e str.

Mål: Carl Sjöberg, Isac Göransson, Gustav Karlsson, Adam Petersson.

15/10 2023: Halmstad–VH 2–1 e förl.

Mål: Pelle Ström

9/12 2022: Halmstad–VH 2–0

30/10 2022: VH-Halmstad 1–2 e str.

Mål: Ludvig Vännström

TABELLEN

undefined
Allettan Södra

MATCHER

VH-Halmstad, Mariestad-Dalen, Skövde-Karlskrona, KRIF-Kristianstad.

FÖLJ MATCHEN

Vi sänder matchen med start 18:50. Se den HÄR.

TIPSET

4–2

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!