GUIDE: VH mot Kalmar – här är allt ni behöver veta

Ett sista test. Sen ska hjältar födas på nytt. Om mindre än en vecka premiärspelar Vimmerby Hockey hemma mot Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan. Men dessförinnan väntar ett genrep mot Kalmar HC. Och vad passar då bättre än säsongens första matchguide? Nej, precis – ingenting. Så här kommer den!

VH genrepar hemma mot Kalmar HC under lördageftermiddagen.

VH genrepar hemma mot Kalmar HC under lördageftermiddagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-09-14 06:00

Vad: Vimmerby Hockey-Kalmar HC, genrep inför premiären av Hockeyallsvenskan.

Var: VBO Arena

När: Lördag, 15:00

NOTERAT

Bakslaget. Vad hände egentligen? Det tror jag knappt VH-spelarna vet själva. Nästan allting gick fel i oväntade förlusten med 3–1 mot Mariestad. Passningarna satt inte på bladet, skotten gick utanför och skridskoskären var inte lika rappa som vi är vana att se. Vi får hoppas det bara var en sån där dag där ingenting stämde. För om det blir såna där prestationer i Allsvenskan har "tigrarna" inte mycket att hämta. Men vad fasen. Jag är av bilden att en riktig stjärnsmäll inte behöver vara fel på försäsongen. För då framkommer bristerna som finns. Det kanske faktiskt var det bästa som kunde hända.

Lugnet. Peter "Piva" Johansson. Lugnet själv? Det låter vi vara osagt, men första intrycket av VH:s nya huvudtränare är att han inte är den som stressar upp sig i första taget. I intervjusituationer är "Piva" väldigt lugn och sansad och drar inte förhastade slutsatser kring saker och ting. Tråkigt, kanske vissa tycker. Jättebra, anser jag. För som alla vet är Hockeyallsvenskan oupptäckta jaktmarker för VH. Även om det inte är bilden man får av människorna inom föreningen så vore det konstigt om det inte finns en viss oro inför utmaningen framåt. En cool-lugn och rutinerad herre vid rodret kanske är allt man behöver då. Som inte drar förhastade slutsatser, och låter processen ha sin gång. DET tror jag kan bli en stor tillgång för Vimmerby inför åkturen som väntar.

Matchningen. Jag inser att jag inleder varje punkt med någon typ av fråga, så vi kör igen. Är det någon som vet var vi har detta VH? Det har gått som på räls (bortsett från senaste matchen då) under försäsongen. Med många övertygande resultat. Men vad har de egentligen ställts emot? Hittills har det varit två möten mot ett Tranås som fått sin offensiva spets kapad, två matcher mot Västervik som byggt om rejält, en stjärnsmäll mot Mariestad och en visserligen ganska stark seger borta mot Kalmar, som nu väntar återigen. Med all respekt för Kalmar kanske vi inte väntar oss att de ska blomma ut till ett topplag i HA, trots deras fina fjolår. Jag tycker valen av motståndaren varit ganska konstiga. För vad har matcherna egentligen visat oss? Jo, att VH är ett av Hockeyettans bästa lag. Men det blev vi varse om redan i våras. Nu är det för sent att ändra på detta. Men min farhåga är att det där riktigt tuffa, välbehövliga testet, hade behövts för att verkligen sätta detta laget på prov.

HÅLL KOLL PÅ

Eddie Levin. Kanske det givna alternativet. Men VH-forwarden har gått från klarhet till klarhet under försäsongen. Han har bara öst in mål (åtta på sex matcher) och visat att han kommer att bli en nyckelspelare kommande säsong. Låt oss se om det kommer dras i Levin från klubbar högre upp i seriesystemet. Får han en lika bra start på seriespelet är det inte omöjligt.

Linus Skager. Vi fortsätter på det offensiva spåret. Skager är en spetsig forward som öste in poäng i både Hockeyettan (med Forshaga) och Hockeyallsvenskan (med Kalmar) förra säsongen. På 26 allsvenska matcher för det rödvita gänget blev det 16 poäng. Så VH får se upp med den lurige liraren i eftermiddag. Värt att nämna är att vi hittar de före detta VH-spelarna Mattias Wigley, Ludvig Jardeskog och Markus Palmberg i Kalmar. Och som bekant är Daniel Stolt sportchef i föreningen. Klart att det finns kopplingar mellan VH och Kalmar. Då har vi inte ens tagit upp Camilla Freedekes engagemang i respektive klubb. Vänskapsmatch i dess renaste form?

SNACKET

Oskar Hassel är ett av alla nyförvärv i Vimmerby Hockey. Trots att han blott är 22 år ung har han byggt på sig en hel del erfarenhet från elitnivå, vilket kan komma att bli nyttigt för detta VH.

Vimmerby Tidning tog ett snack med backen inför genrepet. Där pratar han bland annat om första tiden i Vimmerby, vad som kännetecknar honom som spelare och vad han egentligen tycker om VH:s nya huvudtränare.

Hela intervjun med Oskar kan ni läsa HÄR.

– – – – – –

Strax efter att fredagsträningen var avslutad för VH fick vi även information från tränare Peter "Piva" Johansson om att alla VH-spelare är tillgängliga för spel mot Kalmar.

Den som vaktar kassen blir Claes Endre.

VH-SKYTTELIGAN

Interna skytteligan försäsongen:

Eddie Levin 8 mål

Jesper Broeng 2

* Ingen mer spelare har gjort fler än ett mål i VH

SENASTE MÖTENA

21/8-2024: Kalmar-VH 3–4

Målen: Eddie Levin 2, Jesper Kokkonen, Lukas Isaksson.

18/11-2022: Kalmar-VH 4–3

Målen: Hugo Ollila, Oskar Lindgren, William Alftberg.

7/10-2022: VH-Kalmar 0–3

Målen:

TIPSET

3–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!