Nyförvärvet gör sin första träning – då kan debuten ske

Segern mot Nybro var ett styrkebesked. Men Vimmerby Hockey dras fortfarande med en hel del skadeproblematik på backsidan. Nyförvärvet Jacob Isaksson är då en välkommen injektion i laget. "Han är aktuell för spel i helgen", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Jacob Isaksson blev klar för Vimmerby Hockey på transferfönstrets sista dag.

Jacob Isaksson blev klar för Vimmerby Hockey på transferfönstrets sista dag.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-02-17 16:00

Vimmerby Hockey-produkten Jacob Isaksson blev klar för moderklubben på transferfönstrets sista dag. Han lämnar Åseda och division 3 för spel i Allettan med VH. 29-åringen fanns däremot inte med på isen när VH besegrade Nybro med 3–2 i onsdags. 

Hans debut kan istället ske på lördag, när VH möter Mariestad borta.

– Jacob ska träna med oss under torsdagen och på fredag, så han är aktuell. Han finns med i tankarna. Alla backar som kommer nu är aktuella, haha, säger tränaren Staffan Lundh. 

Lundh hade bara fem backar tillgängliga mot Nybro. Hugo Enock, William Dageryd, Oskar Carlsson och Helge Holmstrand ser inte ut att vara tillbaka inom den närmaste framtiden.

– Nej, vi tror inte att de är redo för spel i helgen, säger tränaren.

Under backkrisen har den egna produkten Adam Lindblad fått förtroende – och tagit chansen.

– Han gör en kanonmatch mot Nybro. Det är klart att han växer när han får förtroende och känner att han klarar av det på ett bra sätt. Jag tycker att han tar mognare beslut med pucken nu, jämfört med tidigare. Då var han kanske lite naiv i sitt spel. Det är kul att se honom och han gör det jäkligt bra, berömmer Staffan Lundh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!