Lindgren: "Trivs bra med min roll i VH"

En tuff inledning på säsongen för laget, men succé personligen. Nu är frågan om Vimmerby Hockey får behålla Oskar Lindgren. "Det finns andra klubbar som visat intresse", säger han när Sporten tar ett snack med den formstarke backen.

Oskar Lindgren har fått jubla över sju mål den här säsongen för Vimmerby Hockey.

Oskar Lindgren har fått jubla över sju mål den här säsongen för Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-12-14 17:00

Oskar Lindgren fick högst betyg av alla i vår betygsättning av VH-spelarnas insatser i grundserien. Det var ett självklart val så som han har presterat. Backens framfart har också väckt intresse från andra klubbar.

– Det blir alltid mycket snack och ibland är det svårt att veta vad som stämmer. Det jag vet är att det är ett par klubbar som hört av sig. Min erfarenhet är att gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Jag har en bra roll i Vimmerby och trivs både med laget och livet i stort här, säger han.

Har du någon klausul i ditt kontrakt som säger att du är fri att lämna om exempelvis en allsvensk klubb visar intresse?

– Nej, i så fall skulle klubben behöva köpa loss mig.

Enligt uppgifter ska Västerviks IK ha visat intresse. 

25-åringen gjorde ett klubbyte under förra säsongen då han lämnade Tranås till förmån för Troja/Ljungby och spel i Hockeyallsvenskan. En rockad som inte blev helt lyckad med facit i hand.

– Det var mycket hårdare konkurrens på den nivån och jag hade svårt att få speltid. Det fick mig bara att jobba ännu hårdare och bygga upp en revanschlust. Det har hjälpt mig att prestera bättre den här säsongen.

undefined
Oskar Lindgren, Vimmerby Hockey.

Backen har tidigare inte gjort sig känd som någon poängspelare. I år är han VH:s främste målskytt och tvåa totalt i lagets interna poängliga med sina sju mål och sex assist.

– Jag har känt att jag haft de bitarna i mig tidigare också och det är skönt att kunna få visa det på isen. 

Tillsammans med William Alftberg har han bildat ett lyckat backpar.

– Vi kompletterar varandra genom att vara starka på skridskorna och spela med bra självförtroende och pondus.

Hur vill du summera säsongen så här långt för laget som helhet?

– Det har varit mycket upp och ner. Vissa stunder har vi spelat riktigt bra och visat att vi är ett starkt lag. Samtidigt har vi varit för ojämna i prestationerna både som lag och individer. Vi får försöka ta lärdom av det som gick snett i grundserien och blicka framåt mot fortsättningsserien, säger Lindgren som ser möjligheter för laget trots att de inte gick till Allettan.

– Det går ju att gå långt i slutspelet även om man tar bakvägen via fortsättningsserien. Halmstad gjorde det förra säsongen och gick till kvalserien. Det gäller att vi presterar på topp för det är många tuffa lag i den serien också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!