VH-sportchefens dom: "Det kommer bli åka av"

Då var tiden kommen. På lördag inleds Hockeyettans semifinaler. Det kommer med största sannolikhet bli en rafflande matchserie i bäst av fem, med Vimmerby Hockey i ena ringhörnan och Troja-Ljungby i den andra. "Det kommer bli åka av", säger Pelle Johansson, sportchef i VH.

Pelle Johansson berättar för Sporten om tankarna kring valet av Troja-Ljungby.

Pelle Johansson berättar för Sporten om tankarna kring valet av Troja-Ljungby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-14 13:24

Torsdag. Lunchtid. Sex semifinalmöten skulle ta form. 

Otippat nog inledde Kristianstad med att välja Sundsvall som motståndare. Därefter valde Hudiksvall att möta Tranås. 

När det var Vimmerby Hockeys tur fanns Troja-Ljungby, Boden, Karlskrona och Brödernas/Väsby kvar som potentiella motståndare. Högst väntat valde VH-tränaren Hampus Sylvegård då att välja Troja-Ljungby som motståndare till de stundande semifinalerna. 

Pelle Johansson, sportchef i VH, var inte heller särskilt förvånad:

– Känslan inför var att det stod mellan Tranås och Troja. Sen försvann Tranås och Troja fanns kvar. Det kommer bli jätteintressant.

Var Troja förstahandsvalet, eller hade ni valt Tranås om möjligheten hade funnits?

– Vi hade en ranking på förhand. Ska man gå efter den blev det ett bra utfall, haha. 

Hur går tankarna kring kommande matchserien?

– Vi har bra statistik mot Troja den här säsongen (VH vann båda grundseriemötena). Men sen har de gjort en liknande resa som vi gjorde förra året och kommer in starkt till mötet. Det kommer bli åka av.

Troja-Ljungby gjorde processen kort med Dalen i kvartsfinalerna och gick vidare med 3–0 i matcher.

Är känslan att det kan bli ett par rejäla holmgångar?

– Ja. Ser man på pappret är det två lag som ska vara här. Det blir en intressant matchserie, och troligtvis många bra möten. Det är två spelande lag som ställs mot varandra. Förhoppningsvis kan det bli mycket folk i båda hallarna också, vilket är så det ska vara den här tiden på året.

Sporten har tidigare skrivit om de ekonomiska utmaningar VH står inför. Ur den aspekten är ett möte med ett annat Smålandslag såklart önskvärt. 

– Så är det. Det är inget snack om att det är en billigare resa jämfört med väldigt många andra alternativ. Men den stora ekonomiska vinningen kommer om vi går vidare till kvalserien. Någonstans måste man sätta de sportsliga möjligheterna först i det här läget.

Datumen för semifinalerna är 16, 17, 20, 21 och 24 mars. 

VH inleder med två matcher på hemmaplan. Sedan väntar ett möte i Ljungby 20 mars. Skulle inget lag ha tre segrar vid det tillfället kommer ytterligare en match spelas i Ljungby dagen efter. Vid likaläge då väntar ett avgörande möte i Vimmerby söndagen 24 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!