Stjärnan har lämnat – köptes loss av annan klubb

Storstjärnan Tanner Hildebrandt lämnade Virserums SGF i dagarna. Tränaren Wictor Holmberg är däremot inte orolig för att det ska påverka laget i allt för stor utsträckning. "Vi fick en slant för honom, så det öppnar upp för nyförvärv", säger han.

Kanadensaren Tanner Hildebrandt har lämnat Virserums SGF. Centern spelar division 2-hockey med Sudrets HC framöver.

Kanadensaren Tanner Hildebrandt har lämnat Virserums SGF. Centern spelar division 2-hockey med Sudrets HC framöver.

Foto: Carolina Qviström/Magnus Strömsten

Ishockey2023-01-03 16:00

Rutinerade Tanner Hildebrandt hade stundtals lekstuga i Hockeytrean med Virserums SGF. Centern stod för 25 poäng (13+12) på tio matcher. När Sporten träffade kanadensaren för några veckor sedan var 30-åringen tydlig med att andra klubbar fått upp ögonen för honom.

– Det finns intresse från andra klubbar, sa Tanner Hildebrandt då, något hemlighetsfullt.

Och nu är det klart att han inte kommer att spela vidare i fortsättningsserien med VSGF. Hildebrandt presenterades i dagarna för den gotländska klubben Sudrets HC, i division 2.

– Han har varit tydlig med att det funnits intresse från klubbar i högre divisioner, så vi var väl ganska så förberedda på det. Sen om det är bättre hockey där låter jag vara osagt, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Sudrets HC betalade en summa för att köpa ut Hildebrandt från Virserum.

– Ja, de löste ut honom. Vi fick en slant, förklarar Holmberg utan att avslöja hur mycket pengar det rör sig om.

Öppnar det upp för att ni ska kunna värva spelare?

– Ja, det gör det. Vi har lite krokar ute och jag har kontakt med några spelare. Däremot är Damian (Caringi, från Kanada) nu spelklar och ansluter snart. Han blir som ett nyförvärv eftersom han inte spelat innan och är på sätt och vis en ren ersättare till Tanner. Dessutom har vi ytterligare en kanadensare klar, som spelade hos oss förra säsongen. Han kommer nästa vecka.

Vem är det?

– Det vill jag inte säga, haha.

VSGF har inlett fortsättningsserien med en seger och en förlust. Tanken var att man skulle återstarta den på söndag, hemma mot Lenhovda. Den matchen kommer inte att bli av.

– Nej, vi flyttar den matchen. Eftersom vi bara spelar söndagsmatcher så kände vi att vi ville gör en grej av det och kanske spela en fredagsmatch eller liknande. Vi har inget nytt datum spikat för den matchen.

I den senaste matchen, innan uppehållet, förlorade Virserum med 8–2 mot Motala. Det är också laget som Wictor Holmberg ser som de främsta utmanarna i kampen om förstaplatsen och slutspel.

– Jag tyckte inte de var jättebra när vi möttes, trots att vi förlorade. Har vi fullt lag så slår vi dem. Tyvärr har vi haft otroligt mycket sjukdomar under säsongen, det har varit helt galet. 

Wictor Holmberg, tränare för Virserums SGF.
Wictor Holmberg, tränare för Virserums SGF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!