Tackade nej till VH –funderar på att avsluta karriären

Nils Rygaard, som förra säsongen spelade i Vimmerby Hockey, kan mycket väl ha gjort sin sista ishockeymatch i karriären. Nu står han inför ett svårt val. "Jag måste sortera mitt huvud", säger han.

Nils Rygaard gjorde 20 matcher för VH den gångna säsongen.

Nils Rygaard gjorde 20 matcher för VH den gångna säsongen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-16 14:44

Vimmerby Hockeys sportchef, Morgan Persson, berättade att Nils Rygaard inte kommer spela i VH nästa säsong. Slitvargen, som värvades av VH mitt i säsongen i vintras, hann med att göra 20 matcher och 13 poäng för laget. Nu förklarar Rygaard varför det inte blir någon fortsättning i VH.
– Jag är i ett vägskäl i mitt liv där jag funderar på vad jag ska göra. Jag vill gärna fortsätta satsa på hockeyn men samtidigt har jag en bra utbildning som jag kanske också vill satsa på. Rent mentalt har jag ännu inte tagit något ordentligt kliv åt något av hållen, säger 25-årige Nils Rygaard.

När säsongen tog slut tog Rygaard och VH-sportchefen ett snack.
– Jag och Morgan (Persson) har verkligen haft en bra dialog. Efter säsongen var jag just där att jag inte visste hur jag ska göra. Samtidigt känner jag att om jag ska fortsätta karriären och gå via division ett för att satsa och ta mig uppåt så är VH högst upp på den listan, säger Rygaard.
Så du stänger inte dörren för VH?
– Nej, jag är inte en person som stänger några dörrar. Jag måste landa i om jag ska fortsätta min hockeysatsning eller ta upp min civila karriär. Men som det ser ut nu så kommer jag inte att komma tillbaka till Vimmerby.

Om han väljer att fortsätta med hockeyn så är förhoppningen först och främst att hitta en klubb i Allsvenskan.
– Just nu sitter jag ganska lugnt i båten och avvaktar för att se hur det blir med den här coronan. Den sätter lite käppar i hjulen, förklarar Rygaard, som bara har positiva saker att säga om sin tid i Vimmerby:
– Det är en fantastisk organisation och en fantastisk stad. Morgan fixade det jättebra när jag väl skulle komma hit och jag hade redan ett ställe att bo på och ett jobb veckan efter. Sedan var Phil (Horsky) fantastisk som tränare och jag har njutit över att få ha honom som en slags direktör som styrt upp spelet. Jag trivdes jättebra i Vimmerby och arbetet som görs runt föreningen är beundransvärt. Det jag kommer bära med mig mest av allt är våra matcher i den slutsålda tigerkulan. Det är svårt att slå.

Den Linköping HC-fostrade forwarden har inte satt någon deadline för när han ska ha bestämt sig.
– Nu gäller det bara att hålla igång med egenträning och vara redo för vad som kan dyka upp. Jag måste också sortera mitt huvud och bestämma mig. Det är inget lätt val, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!