Tränaren om märkliga matchen: "En dålig anläggning"

Det blev en sur och tung 4–3-förlust för Virserums SGF i toppmötet med Skärblacka, efter att man fått spela klart den sista perioden i en annan hall. "Det är bedrövligt", menar VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Söndagens match i Globalhallen i Skärblacka fick avbrytas, eftersom isen inte höll måttet. Istället fick matchen spelas färdigt i Norrköping. Till slut föll VSGF med 4–3.

Söndagens match i Globalhallen i Skärblacka fick avbrytas, eftersom isen inte höll måttet. Istället fick matchen spelas färdigt i Norrköping. Till slut föll VSGF med 4–3.

Foto: Kollage

Ishockey2021-12-05 21:09

Det var märkliga scener i Virserum SGF:s bortamatch mot Skärblacka IF. Isen i Globalhallen gick sönder efter två spelade perioder.

– Det var alldeles för kallt i den hallen, så isen sprack. Det är bedrövligt. Det var kallare där inne än vad det var utomhus. Sen är det en riktigt dålig anläggning överhuvudtaget. Man får byta om i en källare och det finns ingen isolering, säger Wictor Holmberg, tränare för VSGF.

Hur gick diskussionerna när ni upptäckte att isen spruckit?

– Att vi antingen bryter matchen eller försöker fixa isen. Men sen fick de (Skärblacka) tag på is i Norrköping och då sa vi att vi hellre spelar klart matchen än åker tillbaka hit och gör det någon annan gång.

Jonas Andersson, som är ordförande i Skärblacka IF, bemöter kritiken från VSGF-tränaren.

– Vi tycker också att det är en dålig anläggning, men driver man föreningen ideellt och driver hallen själva så är det svårt. Vi har ingen personal utan kör allt ideellt, säger han.

Är det ett återkommande problem att isen spricker?

– Nej, det är det inte. Det har varit strul de sista 14 dagarna, men det blir säkert bra till nästa helg igen.

Jonas Andersson förklarar också hur man lyckades lösa en ny hall på så kort tid.

– Norrköpings kommun har Stallet (ishall), så vi ringde och löste det på det viset.

De 20 sista minuterna av matchen fick alltså spelas klart i den hallen, i Norrköping. Och det verkade passa VSGF till en början. Det 2–1 underläge man hade med sig från Globalhallen vändes snabbt till en 3–2-ledning. Jeremy McNeil stod för 2–2, innan Thomas Mansbridge fullbordade vändningen tio minuter från slutet.

– Vi kommer ut starkt där och gör det bra, säger tränaren.

Avslutningen blev inte lika rolig för Holmbergs gäng. Skärblacka gjorde 3–3 med mindre än åtta minuter kvar – och i den 57:e minuten kom det som skulle visa sig bli segermålet (4–3) för hemmalaget. I powerplay.

– Vi är bättre i spelet fem mot fem, tyvärr så faller vi på våra utvisningar, menar Holmberg, och syftar till att tre av Skärblackar fyra mål kommer i numerära överlägen.

– Det är väldigt billiga utvisningar, vissa av dem. Sen måste vi lära oss att hålla oss kvar på banan.

Pavils Galsons, Derek Chin och Alexander Andersson stack ut i VSGF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!