Ukrainaren har lämnat Vimmerby: "Kommer inte tillbaka"

Ukrainarna Ilya Kriklya och Alexander Khanenko hamnade i Vimmerby Hockey och spelade i föreningen under förra säsongen. Nu ser det ut som att den ena av dem är förlorad för VH. "Ilya har återvänt till Ukraina och kommer inte att komma tillbaka hit", säger VH:s sportchef Pelle Johansson.

Ilya Kriklya har lämnat Vimmerby och Sverige och ser inte ut att komma tillbaka igen.

Ilya Kriklya har lämnat Vimmerby och Sverige och ser inte ut att komma tillbaka igen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-05-03 11:35

Vimmerby Tidning träffade 18-åringarna Ilya Kriklya och Alexander Khanenko för några månader sedan, i samband med att VH:s J20-lag skulle spela en match. 

De båda hade flytt från kriget i Ukraina och hamnat i Vimmerby, via olika vägar. Forwarden Ilya Kriklya fick också vara med och lira med A-laget i några matcher under säsongen och visade då att det verkligen fanns en potential.

Nu är han inte kvar längre.

– Han har åkt hem till Ukraina, till Kiev. Som det ser ut nu så kommer han inte att komma tillbaka hit igen, förklarar Pelle Johansson, som är sportchef i VH. 

Han fortsätter:

– Ilya är jätteduktig och vi ville ha med honom i A-lagssammanhang fler gånger under säsongen, men då tackade han själv nej. 

Hur blir det med Alexander Khanenko?

– Alexander är för tillfället i Norge hos sin mamma och syster. Han kommer tillbaka i augusti igen. Det har funkat bra där så det finns absolut chans att vi fortsätter på den fronten.

undefined
Alexander Khanenko är i Norge men kommer att återvända till Vimmerby i höst.

Ilya och Alexander tränades av Tobias Fridh och Felix Nyström i J20-laget. Pelle Johansson meddelar att tränarduon är klara för en fortsättning.

– De har verkligen gjort ett jättejobb med J20-laget.

Tyvärr för deras del så får de alltså klara sig utan Ilya Kriklya, som var en av lagets bästa under 2022/2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!