Kanadensare på väg till Vimmerby Hockey? "Funnits en kontakt"

Förre SHL-spelaren Kevin Wennström klar. Toppbacken Oskar Lindgren skadad. Det är mycket Vimmerby Hockey nu. Här är en till: uppgifter gör gällande att VH är intresserat av Västerviks ena kanadick: "Det har funnits en kontakt", säger sportchefen Pelle Johansson, som också berättar om läget i stort.

Uppgifter har gjort gällande att Västerviks kanadick George Diaco var på Vimmerbys radar. Någon övergång är inte aktuell enligt sportchefen Pelle Johansson. Istället är nu truppen i stort sett spikad.

Uppgifter har gjort gällande att Västerviks kanadick George Diaco var på Vimmerbys radar. Någon övergång är inte aktuell enligt sportchefen Pelle Johansson. Istället är nu truppen i stort sett spikad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-07-25 14:45

Förra säsongen gjorde George Diaco och Kalvyn Watson succé i Tranås. Båda norpades i våras av degraderade Västerviks IK. Vad Sporten erfar har det funnits ett intresse i VH att nu värva den 22-årige kanadensaren George Diaco, som stod för 43 poäng i TAIF den gångna vintern.

– Via agenter har det funnits en kontakt och fram till den 17:e juli har vi allsvenska klubbar fått värva spelare från Hockeyettan. Det datumet är över och det är inte aktuellt att värva Diaco, säger Pelle Johansson.

Det är inte heller aktuellt att ta in någon ny back på grund av Oskar Lindgrens skada.

– Nej. Skador blir det alltid och är något vi får räkna med. Det är tråkigt att Oskar skadade sig, men det var ju bättre att det skedde nu än senare under säsongen. Nu finns ändå möjligheten att han hinner tillbaka och är spelklar till seriestarten – och att han också förhoppningsvis kan spela ett par träningsmatcher.

Under torsdagen presenterades nyförvärvet Kevin Wennström. I och med det tillskottet är nu truppen spikad sett till utespelare.

– Utöver att vi ska ta in ytterligare en målvakt så letar vi inte aktivt efter nya spelare. Samtidigt är truppbygget hela tiden ett levande dokument.

Är du nöjd och trygg med truppen?

– Nöjd? Absolut. Trygg? Nä, det pendlar lite. Det är svårt att veta hur vi kommer att stå oss när vi ska spela i Allsvenskan. Det är svårt att jämföra med Hockeyettan. Jag har en budget att förhålla mig till och det känns bra med den trupp vi har fått ihop. Sen är det ju så att vi inte kan eller ska jämföra oss med klubbar som Björklöven, Djurgården, Södertälje eller Oskarshamn. För oss handlar det om att ha tålamod och växa in i kostymen.

Ser man till forwardsidan finns bara en renodlad center (Jakob Karlsson). Hur ser du på det?

– Vi har en plan och jag har alltid varit av den åsikten att det är enklare att låta en center spela ytterforward än tvärtom. Vi har många olika valmöjligheter på den positionen.

Innan seriestarten hemma mot Nybro 20 september väntar sju träningsmatcher. Den första redan om två veckor, borta mot Tingsryds AIF. Den matchen spelas bara fyra (!) dagar efter första ispasset.

– Det är väldigt tajt, men det är likadant för Tingsryd. Man ska nog inte dra för stora växlar av den matchen, säger Pelle Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!