Sylvegård om eventuella nyförvärv: "Inget speciellt"

Sju raka förluster. Sist i serien. Vad ska Vimmerby Hockey hitta på för att bryta den trista trenden? Att plocka in några nyförvärv verkar inte vara det hetaste spåret. "Det viktigaste är att fokusera på att göra alla grabbar bättre", säger tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey-tränaren Hampus Sylvegård menar att laget saknar "den extra lilla gnistan" för tillfället.

Vimmerby Hockey-tränaren Hampus Sylvegård menar att laget saknar "den extra lilla gnistan" för tillfället.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-10-28 14:34

När Vimmerby Tidning pratade med VH:s sportchef Pelle Johansson för några dagar sedan, var han tydlig med att man intensifierat arbetet med att förstärka truppen. Det verkar däremot inte vara något som är aktuellt inom den närmaste framtiden.

– Man ska ha med sig att man som klubb inte är lika attraktiv när resultaten går emot. Det är en aspekt. En annan är att marknaden inte är så het och där det direkt inte väller av spelare. Som det är nu är det utländska spelare som finns. Men det känns som en chansning och mycket som ska klaffa, sa Pelle Johansson då och utvecklade sitt resonemang:

– Absolut att vi scannar av marknaden. Det finns också pengar avsatta för att förstärka, men det är väl så att det är pengar som vi tänkt använda i ett senare skede i så fall.

Hampus Sylvegård, tränare i VH, är inne på samma linje.

– Jag tror att alla lag hela tiden kollar marknaden, oavsett tabellposition, så det är inget speciellt med det. Men vi måste också kolla vad vi har att jobba med varje dag och det är det viktigaste att lägga fokus på. Att göra alla grabbar bättre. Vi kommer liksom inte byta ut ett helt lag, säger han.

Är du involverad i arbetet med nyförvärv?

– Det är klart att Pelle bollar namn med mig. Sen så sköter han alla kontakter och hela den biten, det ligger på hans bord. Jag fokuserar på den dagliga verksamheten, med allt vad det innebär.

Efter onsdagens förlust (5–4 efter förlängning) i Borås är Vimmerby Hockey nu sist i serien. Med tio matcher kvar att spela i grundserien talar det mesta för att VH får släppa tankarna på Allettan.

Hur ser du på er svaga form?

– Prestationerna har generellt sett varit lite för ojämna. Framför allt senast mot Borås, då vi inte ens kommer upp i normal nivå. Då var vi för dåliga. På det stora hela måste vi bli rejälare i allt vi gör. Vi förlorar alldeles för många 50/50-dueller och är svaga i spelet runt mål, både offensivt och defensivt, säger Sylvegård.

Känner du att det saknas rutin i laget?

– Nja, de situationerna som uppstår kan uppstå på vilken nivå som helst. Alla här kan spela hockey och har bevisat det tidigare, så det är bara den extra lilla gnistan som saknas.

Kanske kan ett rutinerat nyförvärv vara det som tänder den där gnistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!