Vimmerbybon tar över ytterligare en padelanläggning: "Helt sjukt"

En förfrågan om att arrangera en tävling ledde till ett erbjudande att ta över anläggningen. "Det är helt sjukt", säger Jonas Fors från Vimmerby som från och med augusti kommer att ta över driften av Västervik Padelcenter.

Från och med augusti kommer Jonas Fors från Vimmerby ta över verksamheten på Västervik Padelcenter.

Från och med augusti kommer Jonas Fors från Vimmerby ta över verksamheten på Västervik Padelcenter.

Foto: Magnus Strömsten/Malin Belfrage

Padel2024-06-26 16:00

Det är bara tre år sedan 44-årige Jonas Fors spelade sin första padelmatch. Sedan dess har han hunnit dra igång en regional padeltour och tagit över hallen i Storebro. J Padel Club driver han tillsammans med Jens Virtanen.

Den nya satsningen i Västervik Padelcenter gör han på egen hand.

undefined
Jonas Fors fortsätter sin satsning på padel genom att ta över driften av Västervik Padelcenter.

Men hur kommer det sig att det blev aktuellt med Västervik?

– Det är en ganska rolig historia och ren tillfällighet faktiskt, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Jag ville egentligen arrangera en tävling i hallen i Västervik, men när jag hörde av mig om det fick jag frågan om jag inte skulle ta över anläggningen istället. Sedan gick det hela snabbt. Jag stämde av med familjen och när de sa åt mig att bara köra så blev det så.

Västervik Padelcenter etablerades 2017. 2021 togs verksamheten över av We Are Padel. Företaget gick i konkurs i april 2023. Sedan dess har fastighetsägaren Welux Företagscenter letat efter någon som kan driva anläggningen.

– Det känns bra att vi har fått fram en lösning och Jonas Fors verkar vara driftig som person. Vi hoppas att han kan få fart på verksamheten och lyfta padeln i Västervik igen, säger Rickard Detterberg som är fastighetsansvarig på Welux Företagscenter.

undefined
På Västervik Padelcenter finns fem banor inomhus och två banor ute.

Jonas Fors hoppas att hans erfarenheter från att driva anläggningen i Storebro ska komma till nytta även på en större ort som Västervik.

– Jag brinner för att utveckla padeln och i Västervik finns ypperliga möjligheter till det. Med fem banor inomhus och två banor utomhus går det att ordna större tävlingar och event. Det är genom att fixa turneringar och tävlingar som verksamheten i Storebro har lyft. Att utveckla verksamheten för ungdomar och få igång seriespel är också viktigt för mig.

Redan om en dryg månad tillträder Fors. En fråga är hur han ska få tiden att räcka till.

– Jag har padeln vid sidan av mitt ordinarie jobb så det gäller att planera tiden noga. Min plan är att lära känna spelarna i Västervik och knyta kontakter. Det gäller att vara lyhörd och ta in vad spelarna vill ha. Jag vill gärna se padelhallen som en mötesplats där folk trivs och känner att de vill komma dit och umgås.

Tvärtemot många andra padelanläggningar har Västervik Padelcenter en högsäsong på sommaren.

– Tack vare närheten till Västervik Resort så kommer många turister för att spela. Det är bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!